Sander Wijdemans
8 april 2021 07:10
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

3x toffe ideeën voor een coronaproof bedrijfsfeestje

Wanneer het gaat over een coronaproof bedrijfsfeestje, dan hebben we het over afstand bewaren. Afstand en feesten leken lang niet samen te gaan, maar het jaar 2020 heeft ons geleerd dat er veel mogelijk is als we lekker creatief willen zijn. Een tijdelijke ijsbaan huren, online feestjes of toch nog een ander idee? Schenk je medewerkers de verdiende sfeer en gezelligheid zonder hen en anderen in gevaar te brengen. Hieronder vind je drie ideeën voor een sportief, rustig of net feestelijk momentje.

Sportief bedrijfsfeestje: een coronaproof potje curling

Er zijn maar weinig sporten die voldoende toegankelijk zijn en die kunnen worden gespeeld terwijl we de nodige afstand behouden. Voetbal en basketbal kan je dus al schrappen en golf is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Een goed alternatief? Curling. De Nederlandse Curling Bond heeft eerder eigen richtlijnen samengesteld op basis waarvan het spel veilig kan worden gespeeld. Spelers dienen daarbij altijd minstens 1,5 meter afstand te houden. Per sheet kunnen dan maximaal vier spelers actief zijn en er mag maximaal één veger tegelijkertijd vegen. Wie niet veegt, moet op afstand blijven. Het is na het spelen uiteraard niet de bedoeling om allemaal samen nog wat te drinken of te blijven hangen langs de curling ijsbaan, maar dit hoeven we wellicht niet te benadrukken.

Houd wel rekening met de actuele coronamaatregelen die de overheid oplegt. Momenteel moet het bijvoorbeeld verplicht om een buitenijsbaan gaan, zijn wedstrijdjes verboden en mogen er maximaal twee personen op 1,5 meter afstand sporten. Eenmaal de coronacijfers gunstig evolueren, zal er wellicht meer toegestaan zijn. In de tussentijd zijn er ook een aantal alternatieven.

Online personeelsfeest met hapjes en borrels

Samen een drankje drinken en hapjes delen kan ook in coronatijden, maar dan zonder fysiek samen te zijn. Een online coronaproof feestje is een goed idee. Hierbij verras je de medewerkers met een gepersonaliseerde partybox aan huis. Ze krijgen bijvoorbeeld een geschenkje, hapjes en een flesje cava. Vervolgens zet je een livestream op en maken jullie het gezellig. Wees wel voldoende origineel en pak bijvoorbeeld uit met een deejay of maak er een radioshow van met een live band.

Liever een echte teambuilding? Ook dat is mogelijk. Eventbureaus kunnen al even geen fysieke events meer organiseren en hebben zich van hun meest creatieve kant laten zien. Een online escape room waarbij de medewerkers virtueel uit de lockdown moeten ontsnappen? Een online teamquiz? Of toch liever een moordspel? Het kan allemaal.

Zorg voor een eigen drive-inbioscoop

Dit kan natuurlijk enkel als het personeel ook een eigen auto heeft en op voorwaarde dat iedereen voor de avondklok thuis kan zijn, maar al met al is zo’n drive-in wel heel bijzonder. Het is bovendien zelfs vrij eenvoudig op te zetten, terwijl iedereen veilig in de eigen auto blijft. Vooraf kan je dan al even wat lekkers bezorgen zodat ze ook kunnen smikkelen terwijl ze van Home Alone of een minder afgezaagde film genieten. Ook hier zijn er een aantal eventontwikkelaars die leuke concepten hebben bedacht en die meer brengen dan enkel een film. Reken bijvoorbeeld ook op een fantastische licht- en geluidsshow, een unieke locatie en een thematische aankleding. Een absolute aanrader!

Reacties