Sander Wijdemans
11 november 2019 12:30
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

De 5 leukste ideeën voor een bedrijfsfeest

De 5 leukste ideeën voor een bedrijfsfeest

Een leuk bedrijfsfeest is de kers op de taart voor je personeel. Iedereen praat er namelijk nog jaren over na wanneer je echt iets leuks organiseert. Maar goed, dat unieke idee bedenken dat bij iedereen in de smaak valt, is lang niet altijd simpel. Veel bedrijfsfeesten komen daarom niet veel verder dan de kantine met catering en muziek. Een gemiste kans natuurlijk. Vandaag zetten we even wat unieke, creatieve ideeën op een rij voor een totaal andere invulling van je personeelsfeest.

Een festival op het strand

Festivals zijn hot deze dagen. En ze zijn er echt niet alleen maar voor jongeren. Anno 2019 hebben we ook food truck festivals, reggae festivals en jazz festivals. Met een festival kun je dus alle kanten op. De organisatie is bovendien simpel. Het enige dat je nodig hebt is een leuke locatie, een grote tent met goede line up en overheerlijke catering. Leuk om in de zomer te organiseren op het strand voor een heerlijk ontspannen dagje genieten voor je personeel.

Nature retreat

Een andere trend die we veel bij bruiloften zien, is een evenement op een mooie locatie in de natuur. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een feest op een mooie grote open plek in het bos. Plaats er een grote tent met live muziek en serveer een lekkere groene lunch aan lange tafels buiten. Ook de activiteiten kun je afstemmen op het thema natuur. Denk bijvoorbeeld aan een survival workshop of een leuke natuurspeurtocht voor de kinderen.

Er zijn verschillende evenementenbureaus die dit soort activiteiten compleet van A tot Z organiseren. Ook zijn er speciale tentenverhuurbedrijven die grote partytenten verhuren. Bij Kontent Structures vind je bijvoorbeeld een zeer ruim assortiment met tenten in allerlei maten.

Een proeverij

Tegenwoordig bestaan er allerlei foodtrucks die de heerlijkste gerechten serveren. Plaats een aantal van deze foodtrucks op een leuke locatie met een partytent en wat leuke muziek. Zo kan iedereen zelf eten wat hij of zij lekker vindt. Van wijn met tapas tot vegan salades en smoothies, pannenkoeken of een heerlijke Angus truffelburger. Met lekker en gevarieerd eten maak je bovendien ook iedereen altijd blij.

Dineren with a view

Wat dacht je van gastronomisch dineren op hoogte met uitzicht? Bij Moon in Amsterdam is dit mogelijk. Dit twee sterrenrestaurant bevindt zich namelijk op een paar honderd meter hoogte. Je geniet er van een geweldig uitzicht over Amsterdam en het IJ. En alsof dat nog niet genoeg is, draait dit restaurant ook nog eens rond. Daarmee geniet je dus van een 360 graden panoramaview tijdens je diner. Het eten is er ook echt fenomenaal goed. Misschien niet de goedkoopste optie, maar wel uniek!

Een themafeest

Een andere trend zijn de themafeesten. Zo zijn er kasteelfeesten of murderplots op een griezelige locatie. Iedereen draagt kostuums en het hele feest, inclusief eten en activiteiten is afgestemd op het thema. Leuk om een keer te ervaren en zeker niet alledaags! Bij een murderplot moet je met groepjes een moord oplossen op locatie à la Agatha Christie. Zo is iedereen lekker actief bezig. Goed ook voor de teambuilding en teamsfeer.

Reacties