Sander Wijdemans
28 maart 2019 17:55
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

5 tips die je helpen bij het schrijven van een explainer video

5 tips die je helpen bij het schrijven van een explainer video

Ken jij de explanimation al? De explainer video is bedoeld om een duidelijk overzicht te geven van jouw bedrijf en welke diensten je aanbiedt. Natuurlijk is het vooral de bedoeling om prospects te overtuigen van de kunde van jouw bedrijf. Het is dan wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de explainer video goed in elkaar gestoken is. Een goede explainer video kun je realiseren door rekening te houden met de onderstaande tips.

1. Neem een professional in de arm

Weet je niet goed wat je ermee aan moet? Neem dan een professional in de arm. Een explanimation betaalt zichzelf altijd terug. Video’s omvatten vandaag de dag zo’n 60% van al het internetverkeer. De cijfers voor video marketing gaan in de komende jaren alleen maar verder stijgen. Als je niet voor video kiest, zou je de boot dus wel eens kunnen missen. Je kunt gemakkelijk een explanimation laten maken door een professional. Neem eens contact op met IdeaVisible om te vragen naar de mogelijkheden. In dat geval kun je ook samen het script schrijven, zodat je meer inzicht hebt in de uiteindelijke duur van de explainer video, etc. Een professional heeft hier immers meer ervaring mee dan jij.

2. Houd de klassieke structuur aan

Wat is een klassieke structuur dan, zal je je nu afvragen. Die bestaat eigenlijk simpelweg uit 3 vragen: wat, hoe en waarom. Als je antwoord geeft op deze vragen, dan heb je de inhoud van je explanimation eigenlijk al geregeld. Tenslotte stel je eerst een probleem, kom je dan met de oplossing en leg je ook nog eens uit waarom mensen bij jouw bedrijf moeten zijn.

3. Houd het kort

Hoe langer een video duurt, hoe minder mensen ernaar zullen kijken. De meeste mensen zullen de video wel starten, maar niet volledig af kijken. Maar liefst 85% van de internetters zal wel volledig kijken naar een video die ongeveer 30 seconden duurt, maar slechts 50% zal een video van rond de 2 minuten helemaal afkijken. Het is dus belangrijk om de explainer video kort en krachtig te houden. Je wilt alles erin verwerken, maar dan bijvoorbeeld het liefst met een aantal steekwoorden.

4. Focus je op je doelgroep

Een explainer video voor een product dat je voor kinderen op de markt brengt, zal er anders uitzien dan een product of dienst die voor ouderen bedoeld is. Het is heel belangrijk om je op je doelgroep te focussen. Tenslotte wil je hen aanspreken. Wanneer je dat doet, zal je merken dat jouw doelgroep langer op je pagina zal blijven kijken en eerder geïnteresseerd zal zijn in je product en/of dienst.

5. Sluit af met een duidelijke call-to-action

Een call-to-action is een aanzet tot aankoop van jouw product of dienst. Aan het einde van het filmpje prijs je het product of de dienst aan die jij wilt verkopen. Deze call-to-action moet zo duidelijk en direct mogelijk zijn. Bovendien is het verstandig om maar 1 call-to-action in je explainer video te verwerken. Op die manier blijft het zo overzichtelijk mogelijk voor de kijker.

Reacties