Sander Wijdemans
25 april 2020 13:24
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

5 tips voor de lekkerste koffie op het werk!

5 tips voor de lekkerste koffie op het werk

Nederlanders zijn gek op koffie. Het is onmisbaar op kantoor en zorgt ervoor dat we de dag aankunnen. Maar liefst 67 procent van de werknemers in ons land drinkt elke dag een kopje. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de lekkerste koffie op het werk drinkt? Dit zijn onze vier gouden tips voor het lekkerste bakje koffie op het werk.

Kiezen voor de juiste koffiemachine

Kies voor een goede koffiemachine. Door gebruik te maken van de best geteste koffiemachine, ben je altijd verzekerd van een lekker kopje koffie. Het is belangrijk dat de machine goed schoon te maken valt. Een schone machine is namelijk cruciaal voor lekkere koffie. Restanten van vorige zettingen veroorzaken bitters, zuren en andere vervelende bijsmaken.

Reinig daarom de machine op tijd en kies voor een machine die je gemakkelijk uit elkaar haalt. Schoonmaken is echt het halve werk om tot een goed kopje koffie te komen.

Alternatieven zoeken

Natuurlijk kun je kiezen voor oploskoffie of pads, maar of dat het lekkerst wordt gevonden door de werknemers? Dat is maar de vraag. Vaak worden koffiebonen het lekkerst gevonden, ze zijn een prima alternatief voor Nespresso cups. Welke variant je kiest, hangt af van de persoonlijke smaak van de ondernemer en de medewerkers.

Koffiebonen zijn er in overvloed. Of je nu kiest voor Robusta of Arabica, of van donker tot lichtgebrand: keuze is er genoeg. Een geheim van een fervent koffiedrinker: kies voor een topklasse koffie die eerlijk is voor het milieu en voor de koffieboer.

Voorverwarmde kopjes

Wil je echt lekkere koffie? Gebruik dan voorverwarmde kopjes. Er gaat namelijk een flink deel van de warmte verloren zodra de koffie in (te) koude porseleinen kopjes wordt geschonken. Daarom is het een goed idee de kopjes eerst even om te spoelen met heet water. Zo blijft de koffie veel langer warm en smaakt deze beter.

Zacht water gebruiken

Wat is het belangrijkste ingrediënt van koffie? Niet de bonen, maar het water! De smaak van het water en de waterhardheid bepalen namelijk de smaak van de koffie. Hard water veroorzaakt ook nog eens kalkaanslag, waardoor de apparatuur veel minder lang mee gaat. Daarom is het aan te raden te informeren bij de waterleverancier welke soort water je ontvangt.

Beschik je niet over zacht water? Dan kun je het best flessen water gebruiken. Deze hebben een zachte hardheid. Het is misschien ook een mogelijkheid een waterfilter aan te schaffen. Deze zijn bij verschillende leveranciers te koop.

Bewaar de koffiebonen luchtdicht

Heel belangrijk voor de smaak van de koffiebonen: het luchtdicht bewaren van dit ingrediënt. Dat is absoluut cruciaal om de smaak te behouden. Het probleem met koffiebonen is namelijk dat ze hun smaak kwijtraken zodra ze in aanraking komen met lucht. Daarom is het zo belangrijk ze luchtdicht te bewaren. Je kunt bij de leverancier eens vragen om speciale sluitklemmen. Het is immers zonde om koffiebonen weg te gooien.

Reacties