Sander Wijdemans
16 april 2018 14:22
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Altijd een stabiele verbinding met de cloud

Wie werkt er tegenwoordig niet in de cloud. SaaS-oplossingen zoals Trello en Slack nemen een vlucht, maar ook pakketten zoals Exact zijn online beschikbaar. Daarnaast wordt steeds meer software gehost bij Amazon AWS en Microsoft Azure.

DataWeb, zakelijk internet specialist, geeft tips over hoe bedrijven zonder vertraging kunnen werken in de cloud.

1.      Kies voor glasvezel

Bij zakelijk glasvezel ben je verzekerd van de gevraagde snelheid, mits er gekozen is voor Non-Overboekte (niet versneden) verbindingen. Dit is anders dan bij een xDSL  koperverbinding (o.a. ADSL, SDSL of VDSL) wat nog door veel bedrijven gebruikt wordt. Dit type verbindingen is gevoelig voor externe factoren zoals afstand tot de wijkcentrale, de kwaliteit van de beschikbare aderparen en het weer. Bij slecht weer (regen/ sneeuw) kan een put vollopen en sluiting plaatsvinden op de aderparen, waardoor de bandbreedtes afnemen. Ook kan er overspraak op de verschillende aderparen optreden. Aangezien het in Nederland vaak regent, kan dit invloed hebben op de internetsnelheid en dus de bedrijfsvoering. De afstand tot de wijkcentrale bepaalt bij xDSL-verbindingen de uiteindelijk te behalen snelheden: des te verder een bedrijf van de wijkcentrale is verwijderd, des te lager is de gehaalde en nog stabiel te krijgen (internet)snelheid.

Kies er vooral voor om glasvezel zakelijk af te sluiten. Dat biedt namelijk voordelen zoals:

  • Betere klantenservice
  • Hogere SLA
  • Minder bandbreedte verlies door overboeking (zie tip 2)

2.      Deel je verbinding niet met derden

Ben je bekende met de term “overboeking”?

Dit houdt in dat een verbinding wordt opgedeeld over verschillende bedrijven. In de meeste gevallen delen bedrijven de verbinding met tien andere bedrijven, soms zelfs twintig.

Dat komt de stabiliteit niet ten goede.

Is de buurman grote bestanden aan het versturen of werken ze ook veel in de cloud, dan gaat dit ten koste van je eigen internetsnelheid. Een niet-overboekte of 1:1 verbinding is hier de oplossing voor.

3.      Kies voor betrouwbare hosting

Heb je de keuze gemaakt om in de cloud te gaan werken (al dan niet hybride)? Zorg dan voor een betrouwbare partij. Er zijn veel bedrijven die hosting aanbieden, maar niet elke partij levert de stabiele servers die je mag verwachten. Grote bedrijven zoals Amazon en Microsoft hebben met respectievelijk AWS en Azure zeer goede oplossingen in huis. Voor deze bedrijven is er veel aan gewonnen om een perfecte dienst te leveren en dat zie je onder andere terug in de stabiliteit.

4.      Ga voor een gesloten verbinding

Wil je niet afhankelijk zijn van een open internetverbinding of meer controle over de verbinding? Dan is de beste, en enige, oplossing een gesloten verbinding. Midden- en grootbedrijf hoeft niet meer bang te zijn voor complexe netwerken, privacy of instabiliteit. De verbinding is eenvoudig te realiseren zonder veel technische kennis en kunde.

Reacties