Priscilla-Fleur Hellemons
30 september 2014 15:50
door Priscilla-Fleur Hellemons
Categorie:
Marketing

Cadeaukaarten populair: Redenen om ze in jouw (web)winkel te gebruiken zie je hier!

Cadeaukaarten of Giftcards; ze bestaan al jaren. Echter beginnen cadeaukaarten pas de laatste tijd populair te worden. Waar Giftcards eerst vooral uitgegeven werden door grote winkelketens, duiken ze tegenwoordig bij allerlei organisaties op.

Er is een goede reden om Cadeaukaarten of Giftcards te gebruiken: het is fijn om een cadeaukaart te krijgen, maar het is minstens net zo leuk om er één te geven. De gever loopt geen risico een ongewenst cadeau te geven, terwijl de ontvanger de kaart kan gebruiken om zelf iets moois uit te zoeken.

Waarom cadeaukaarten gebruiken?

Het kan zeer interessant zijn om cadeaukaarten te gaan accepteren vanwege de sterke opkomst en de groeicijfers van dit product. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 93% van de consumenten in de komende jaren Giftcards zal kopen en dat deze kaarten ook bij de meeste consumenten bovenaan het verlanglijstje staan.

Er zijn drie soorten cadeaukaarten:

• Eigen cadeaukaart;
• Closed-loop cadeaukaarten;
• Open-loop cadeaukaarten.

Voor cadeaukaart betalingen geldt dat de uitbetaling van de cadeaukaart transacties door de giftcard uitgevende partij van de specifieke cadeaukaart wordt verzorgd.

Cadeaukaarten zorgen voor extra omzet!

Cadeaukaarten zorgen voor extra omzet!Bijna één derde van de consumenten blijkt in de (web)winkel meer uit te geven dan het bedrag van de cadeaukaart. Dit levert daarom extra omzet op. In 70% van de gevallen wordt zelfs 1,5 tot 1,9 keer de waarde van de kaart uitgegeven.

Daarom is het mogelijk om een deelbetaling te verrichten met een cadeaukaart. Het resterende bedrag kan de consument dan direct voldoen met iDEAL of een andere directe betaalmethode zoals creditcard.

Bij het mislukken van de opvolgende betaling wordt de waarde op de kaart automatisch teruggezet voor een volgende transactie.

Voordelen van het accepteren van een online te besteden cadeaukaart:

• Aantrekken van nieuwe bezoekers en nieuwe klanten;
• Hogere omzet door aanbieden cadeaukaarten als betaalmogelijkheid;
• Een cadeaukaart transactie is niet terug te draaien. Het is dus is een gegarandeerde betaling;
• Mogelijkheid tot deelbetalingen;
• Kans op herhalingsbezoeken;
• Vergroten van de naamsbekendheid van de webshop.

Meer tips en informatie voor webwinkiers zie je in onze Webwinkel categorie. Heb je nog vragen? Stel ze hieronder of neem contact met mij of mijn collega’s bij Buckaroo op 😉


Reacties