Sander Wijdemans
20 december 2021 10:13
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

De leukste teamuitjes om te doen in de winter

Ben jij van plan om deze winter op stap te gaan met je collega’s? Waar je in de zomer waarschijnlijk kiest voor een activiteit op het strand of een gezellige barbecue met collega’s, kan het zijn dat je het lastiger vindt om een uitje voor de winter te bedenken. In de winter is er gelukkig ook volop keus uit leuke teamuitjes.  Zo zijn er echt winterse activiteiten zoals schaatsen of een workshop ijssculpturen maken. Voor wie liever warm binnenblijft, is de klassieke pubquiz een echte aanrader. Wij hebben een paar leuke ideeën voor winter teamuitjes voor je op een rij gezet.

De leukste teamuitjes om te doen in de winter

Schaatsen of ijshockey

Schaatsen is niet alleen een leuk winters uitje, maar het is ook lekker sportief. Volg bijvoorbeeld een schaatsclinic als werkuitje. Hierbij wordt de groep op niveau ingedeeld om te trainen, met een spannende ploegenachtervolging als afsluiter. Van de teambuilding uitjes is een ijshockey clinic ook razend populair. Deze sport is in Nederland niet heel bekend, maar in Noord-Amerika, Rusland en Scandinavië wordt ijshockey erg gewaardeerd. Je traint met jouw team, leert de belangrijkste regels kennen en sluit af met een wedstrijd.

Escape room als winters teamuitje

Het doel van een escape room is om met jouw team van collega’s een spel op te lossen vol puzzels, raadsels en valstrikken. Iedere oplossing brengt jouw team dichter bij de ontsnapping. Een escape room kun je los boeken, maar valt bijvoorbeeld ook te combineren met andere activiteiten, of achter een vergadersessie te plakken. In de escape room worden de deelnemers getriggerd om echt deel te nemen aan hetgeen plaatsvindt, door te denken en te communiceren of door juist actie te ondernemen. Ideaal dus als teambuilding activiteit!

Eigen ijssculptuur maken

Voor wie op zoek is naar een écht originele teambuilding activiteit is het een aanrader om een workshop ijssculpturen maken te volgen. Het begint met een schets op papier en vervolgens ga je samen met collega’s aan de slag met een beitel. Op het blok met ijs laat je al jouw creativiteit los en maak je een uniek kunstwerk.

Pubquiz met collega’s

Een pubquiz kan altijd! Wat zo fijn is aan de pubquiz, is dat je dit teamuitje ook online kunt organiseren. In tijden waarin veel mensen vanuit huis werken is dat wel zo prettig. Een online pubquiz wordt gehost door een professionele presentator en bestaat uit diverse rondes met onder andere algemene open vragen, minigames, een muziekronde, meerkeuzevragen en media fragmenten. Hierdoor voelt het alsof je zelf in een tv-show zit! Wanneer gekozen wordt voor een online variant is het leuk om een borrelbox naar medewerkers op te sturen, zodat ze wat lekkers te drinken en eten hebben tijdens het spelen.

Reacties