Sander Wijdemans
19 december 2022 15:07
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

De verschillende mogelijkheden van waterdichte en waterbestendige speakers

Wat is het verschil tussen waterdichte en waterbestendige speakers? En hoe weet je of je speakers waterdicht zijn? Wat wordt er bedoeld met de IP waarde van een speaker? Je zult vast tijdens het aanschaffen van speakers de IP waarde zijn tegengekomen, zoals IP56 of IP X5. Wat houden deze waardes precies in? Via Speakerinfo.nl koop je de beste waterdichte en waterbestendige speakers.

De verschillende mogelijkheden van waterdichte en waterbestendige speakers

Wat houdt de IP waarde in bij speakers?

De IP waarde van een speaker geeft aan in wat voor mate de speaker stof en / of waterdicht is. IP is de Engelse afkorting voor International Protection. Deze waarde wordt op een universele manier gebruikt bij elektronica. De IP waarde wordt naast speakers ook gebruikt bij koptelefoons, smartphones en lichteffecten. Door deze waarde kan de klant snel zien hoe het betreffende product bestand is tegen water. Het geeft aan of een waterdichte speaker goed tegen regen kan en of je bijvoorbeeld de speaker kunt gebruiken in de badkamer. Er zijn twee IP waarden, zoals IP56 en IP X6. Bij de eerste waarde is dat ook de graad van bescherming tegen aanraken en binnendringende voorwerpen is vermeld. Bij IP X6 is dit niet het geval en verandert het cijfer in de letter X. Een IPX waarde zegt alleen iets over wat voor mate het apparaat waterbestendig is.

Hoe zit het met de buitenspeakers?

Bij het buitengebruik van speakers kun je geen gebruik maken van een plafond. Daardoor kiezen de meeste consumenten voor opbouwspeakers. Overigens worden inbouwspeakers wel steeds vaker voor buiten gebruikt bijvoorbeeld onder overkappingen bij je kantoorpand. Heb je de mogelijkheid om speakers te installeren onder bijvoorbeeld een overkapping dan moet de speaker met IP X5 voldoende zijn. Heb je een buitenspeaker met een hogere waarde dan IP X5 dan kun je het apparaat overal in de kantoortuin plaatsen. Je moet wel goed op letten hoe je de speaker precies monteert. Belangrijk in dit geval is dat er geen water in de speaker blijft zitten. Is dit wel het geval, dan kan dat alsnog schade opleveren. Ook de kantoortuin hoort bij de werkplek van je medewerkers en kan dus bijdragen aan hun arbeidsproductiviteit.

Speakers in je badkamer inbouwen?

Inbouwspeakers in de badkamer zijn populair omdat ze heel makkelijk zijn in te bouwen in het plafond. Bij speakers inbouwen in de badkamer spreekt het voor zich dat het belangrijk is dat de speakers waterbestendig moeten zijn. In praktijk is het zo dat er nooit veel druppels tegen de speakers aankomen. Met name de vochtige lucht is waar de speakers goed bestand tegen moeten zijn. Dat betekent dat de IP waarde toereikend is. Wil je speakers met een IP waarde van IP X3, IP X4 of IP X5 installeren dan doe je er verstandig aan om ze niet boven de douche te plaatsen. Het stoom kan zorgen dat er corrosie ontstaat. Heb je speakers van een hogere IP waarde, dan hoef je hier geen rekening mee te houden. Zo’n type badkamerspeaker kun je dus overal in de badkamer inbouwen. Wil je muziek makkelijk kunnen regelen in je badkamer kies dan voor een plafond speaker. Eenvoudig je favoriete muziek streamen via je telefoon of tablet direct naar de speaker.

Reacties