Hans van Schip
17 mei 2013 11:55
door Hans van Schip
Categorie:
Marketing

Download gratis “10 Strategieën met Twitter”

Binnenkort opent Twitter een eigen kantoor in Nederland. Gisteren stelde Twitter al de gratis download “10 strategieën met Twitter” beschikbaar voor iedereen in Nederland.

Eerder deze week konden we in Emerce lezen dat de opening van het kantoor van Twitter in Amsterdam niet lang meer op zich laat wachten. Voor 1 oktober aanstaande zal de opening van het Twitterkantoor in Nederland een feit zijn.

Het zal geen toeval zijn dat tegelijk met dit nieuws Twitter voor bedrijven in Nederland het gratis document “10 strategieën met Twitter” vrijgeeft. Ik schreef hier al eerder over Social Media Marketing met Twitter door middel van zogenaamde promoted tweets.
Vorige maand werd het namelijk mogelijk om met Twitter ADS ook te targetten op basis van de inhoud van tweets. In dat artikel gaf ik aan hoe dat werkt.

Adverteren met Twitter

Nederlandse bedrijven konden tot op heden daar nog maar beperkt gebruik van maken. Je moest een budget van meer dan € 5.000,= per maand hebben. In de praktijk kwam het vaak echter op meer dan 10K.

Dat is nog zo, maar met het vrijgeven van dit document en de komst een eigen kantoor van Twitter in Nederland lijkt dat nu nog een kwestie van tijd. De “10 strategieën met Twitter” richt zich namelijk ook voornamelijk op de “promoted” producten die met Twitter mogelijk zijn.

gratis downloaden van 10 strategieën met twitter

Klik afbeelding om de “10 strategieën met Twitter” gratis te downloaden

Het lijkt er dus op dat zeer binnenkort niet alleen bedrijven met grote budgetten gebruik kunnen maken van de marketing mogelijkheden die uitgebreid beschreven staan in het document(download het gratis door op de afbeelding hierboven te klikken). Voor budgetten van € 0,= tot € 5.000,= is er een zogenaamd zelfbedieningsloket. Deze is er al sinds maart 2012, maar in een beperkt gebied. Buiten de USA is er al een kleine uitbreiding.

Wanneer dit zelfbedieingsloket van Twitter ook voor Nederlandse ondernemers en bedrijven beschikbaar is kan je dus, vergelijkbaar met Adwords, volgers verkrijgen en je tweets “betaald” promoten.

Bekijk de video: Twitter for Small Business

Naast adverteren op Google en Sociale netwerken zoals FaceBook en LinkedIn is er dan weer een mooie mogelijkheid van Social Media Marketing.

Je kan je zoals gezegd al aanmelden voor Twitter Advertising en krijgt dan automatisch bericht wanneer het beschikbaar is. Zorg dus dat je er als één van de eerste bij bent!

Reacties