Sander Wijdemans
21 januari 2020 13:45
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Drie goede redenen om wat vaker de fiets te pakken naar het werk

Drie goede redenen om wat vaker de fiets te pakken naar het werk

Stap je vaak, zonder er echt bij na te denken of het niet anders kan, in de auto? Zou je op zich wel wat meer willen fietsen, omdat je weet dat het beter voor je is, maar zoek je nog wat overtuigende redenen om dat ook écht te gaan doen? Misschien trekken de drie onderstaande redenen je over de streep.

1: Je staat minder in de file

Als er één ding is waar je in de auto wel last van hebt, en op de fiets sowieso niet, dan zijn het wel files. Moeiteloos ga je door het verkeer heen. Of je nu gewend bent om iedere dag op de rijksweg achteraan de file aan te sluiten, of wanneer je je dagelijks rond het spitsuur met je auto door het drukke verkeer van een grote stad probeert heen te komen; op je fiets heb je hier geen last meer van.
De enige die het tempo bepaalt ben jij, en een eventueel stoplicht zo hier en daar. Fijn, zo weet je altijd al van tevoren hoe lang je over een ritje gaat doen, en ben je niet afhankelijk van hoeveel andere weggebruikers er die dag zijn.

2: Je ziet wat meer van de omgeving

Zit je in de auto, dan krijg je vaak niet al te veel mee van de omgeving. Zeker als je over de rijkswegen rijdt is je uitzicht vaak wat beperkt. Je ziet misschien in de verte wat dorpjes liggen, maar hoe deze er nu echt uitzien zal je in de auto niet snel ontdekken.

Op de fiets is dit anders. De fietspaden lopen vaak door wat mooiere plekken dan de autowegen. Je rijdt door de dorpjes heen, in plaats van erlangs te gaan. Je pakt misschien onderweg nog wat mooie natuur mee. En je hebt volop de gelegenheid om ervan te genieten, nu je niet op je voorgangers hoeft te letten.

3: Je hebt een goede reden om een nieuwe fiets aan te schaffen

Ga je voortaan wat vaker op de fiets naar je werk? Dan moet je natuurlijk wel een goede fiets hebben. Een mooie reden om een nieuwe uit te zoeken. Dat kun je ook doen als je er eigenlijk geen budget voor hebt. Via veel werkgevers kun je namelijk een elektrische fiets leasen voor 7% bijtelling, dat kost je slechts een paar euro in de maand. Kies je voor een elektrische fiets dan blijf je ook met gemak onder een tientje per maand. Fijn, want zo’n e bike heeft behoorlijk hoge aanschafkosten terwijl hij juist zo fijn is voor je woon-werkverkeer. Sneller dan een gewone fiets, zodat het een nog beter alternatief is voor de auto.

Reacties