Priscilla-Fleur Hellemons
12 november 2014 10:57
door Priscilla-Fleur Hellemons

E-commerce oplossing kiezen? De 3 top kant-en-klare e-commerce oplossingen!

e-commerce oplossing top 3

De juiste e-commerce oplossing kiezen is belangrijk, zeker nu de e-commerce wereld niet stilstaat. Het aantal webshops groeit nog steeds en daarbij ook de plugins welke het opzetten van webshops makkelijker maakt. Tijd voor hulp met de top 3.

Natuurlijk wil jij weten welke plugins het meest worden gebruikt? En voor wie zijn ze geschikt? Hieronder een top 3 kant-en-klare e-commerce oplossingen.

Magento

e-commerce oplossing MagentoMagento is één van de meest gebruikte open-source e-commerce oplossingen in zowel binnen- als buitenland. Met Magento bouw je een uitgebreide en professioneel uitziende webshop. Het pakket biedt een volledige controle over de inhoud, functionaliteit en het design van je webwinkel.

Magento alleen geschikt voor hele grote e-commerce bedrijven?

Natuurlijk zijn voor een kleinere webshop Woocommerce en Virtuemart vooral prijstechnisch vaak een geschiktere oplossing. Wanneer je echter een multistore omgeving nodig hebt omdat je verkoopt in meerdere landen en de shops per land in wil richten, uitgebreide mogelijkheden wil hebben betreffende prijsregels etcetera dan is Magento wellicht een betere optie ondanks de hogere eisen aan hosting.

WooCommerce

e-commerce oplossing WoocommerceWooCommere is een e-commerce platform binnen WordPress. De combinatie WordPress/WooCommerce is vooral een goede oplossing voor de kleinere webshop. Webwinkeleigenaren die niet de behoefte hebben aan allerlei uitgebreide mogelijkheden zullen hier prima mee uit de voeten kunnen. Het opzetten en onderhouden van een webshop op basis van WooCommerce is redelijk eenvoudig en de gestelde eisen aan bijvoorbeeld hosting zijn in tegenstelling tot Magento vrij laag. WooCommerce is een component dat alleen in combinatie met WordPress geïnstalleerd kan worden.

VirtueMart

E-commerce oplossing virtuemart toegelichtVirtuemart steekt hetzelfde in elkaar als WooCommerce. Waar Magento een op zichzelf staand systeem zijn, is Virtuemart een component dat alleen in combinatie met Joomla geïnstalleerd kan worden. Het voordeel hiervan is dat de website waarop producten worden verkocht niet door het webwinkel gedeelte gedomineerd hoeft te worden. Zo kan er een informatieve website zijn waar informatie over een product(groep) wordt gegeven met op de website een kopje “webshop” of “winkel” waaronder de producten worden verkocht.
 
Magento, WooCommerce en Virtuemart hebben veel met elkaar gemeen, maar verschillen op sommige vlakken ook flink van elkaar. Over het algemeen kan worden gesteld dat WooCommerce en Virtuemart geschikt zijn voor de kleinere webshops met een niet al te uitgebreid assortiment aan functionaliteiten en dat Magento de juiste keuze is voor een webshop met een uitgebreid assortiment die een flinke groei door gaat maken. Alle drie de systemen zijn Open Source, genereren automatisch een administratie, ondersteunen mobiele webwinkels en bieden betaalmethoden als iDEAL, PayPal en bankoverschrijvingen aan.

Zijn er nog meer e-commerce oplossingen?

Ja, die zijn er. Plugins als NopCommerce, Zencart, OsCommerce, Opencart, PrestaShop, Drupal commerce, Drupal Übercart en CsCart zijn voorbeelden van overige plugins. Echter heeft onderzoek uitgewezen dat Magento, WooCommerce en Virtuemart de behoeftes van de klanten vaak het beste vervullen.

Voor Buckaroo klanten bieden wij voor elke e-commerce oplossing een plugin zodat jouw internetkassa in de webshop makkelijk en goed werkt. Ongeacht welke e-commerce oplossing je uiteindelijk kiest.


Reacties