Sander Wijdemans
12 juli 2023 15:22
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Een mooi kantoor inrichten

Het creëren van een ultieme werkplek is een uitdagende taak. Alles moet goed op elkaar aansluiten en iedereen moet er efficiënt gebruik van kunnen maken. Zelfs als je als particulier thuis een werkplek wilt hebben, is het handig om een comfortabele ruimte te creëren waar je naar terug kunt keren. Hier zijn een aantal meubels die je kunt gebruiken in je kantoor of thuis, en tips waar je verder rekening mee kunt houden in je interieur.

Op weg naar een duurzaam kantoor

Kantoormeubelen

Het begint allemaal bij de juiste KSB Kantoormeubelen. Ook voor particulieren zijn er meubels in alle soorten en maten. Er zijn zitmeubilair, accessoires en bureau’s en tafels. Denk aan werkstoelen, vergaderstoelen, (ergonomische) bureaustoelen en schoolstoelen. Ook zijn er ontvangstmeubilair. Deze zijn vooral handig als je regelmatig klanten of bezoekers over de vloer hebt. Er zijn allerlei soorten bureau’s en tafels, waaronder zit-sta-bureaus, vergadertafels en schooltafels. Je zou ook kunnen kiezen voor zit-sta-bureaus, waarbij werknemers zelf kunnen bepalen of ze zittend of staand willen werken. Dit is zowel stimulerend voor de gezondheid als voor productiviteit. Ook kan je de meubelen allemaal tweedehands vinden, wat vooral handig is voor start-ups en bedrijven die duurzaam willen inkopen.

Andere meubels en accessoires

Er zijn nog veel meer handige meubels en accessoires, zoals schoolstoelen. Je kunt ze kopen voor gebruik in een schoolomgeving, maar ook als particulier vanwege het aantrekkelijke uiterlijk van de stoelen. Wat betreft accessoires zijn er bijvoorbeeld plantenbakken, scheidingswanden, een desinfectiezuil en een whiteboard. Maar hoe kun je al deze elementen nu combineren in een interieur? In een kleine ruimte kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een ronde vergadertafel plaatsen met 2 tot 3 poefs eromheen voor extra comfort. Voeg daar planten aan toe in een hoek als accessoires. Let wel op het kleurgebruik: neon gekleurde elementen zijn uit den boze en de kleuren moeten goed bij elkaar passen. Als je liever een zwart-wit-grijs interieur wilt in je kantoor of bedrijf, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van een ergonomische bureaustoel van een designer merk en een witte dossierkast. Ook kun je een set van een grijze design stoel en een witte vergadertafel gebruiken. Daarnaast kun je een grijze love seat (een bank) toevoegen, waarbij je geen tafel nodig hebt.

Interieur van je kantoor

Het interieur van je kantoor vereist niet alleen meubels, maar ook aandacht voor andere aspecten. Controleer allereerst of de kantoorruimte over verwarming, de juiste bekabeling, ventilatie en passende aansluitingen beschikt. Om eventuele geluidsoverlast te verminderen, kun je geluidabsorberende panelen plaatsen. Zorg vervolgens voor voldoende bewegings- en werkruimte bij het inrichten van je kantoor. Vermijd kleine werkplekken en zorg voor een doorgang die van deur tot deur loopt en tussen de bureaus door. Zorg voor goede verlichting met natuurlijk licht en zorg voor een goede luchtkwaliteit. Richt het kantoor in op basis van gebruik, waarbij veelgebruikte items op een toegankelijke plaats liggen. Je kunt ook verschillende kamers in je kantoor gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals werken, vergaderen of lunchpauzes houden en ontspannen. Zorg over het algemeen voor een efficiënte indeling.

Reacties