Sander Wijdemans
20 januari 2022 07:59
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Gebruik deze tips om te scoren tijdens je sollicitatiegesprek

Wanneer u wordt uitgenodigd voor een gesprek, kunt u laten zien wat u voor het bedrijf of de organisatie kunt betekenen. Tijdens het gesprek kunt u uw vaardigheden, bekwaamheden en ervaring laten zien. Wil je weten wat de beste manier is om je te onderscheiden van de andere kandidaten? Lees dan verder om erachter te komen.

Gebruik deze tips om te scoren tijdens je sollicitatiegesprek

Leer uw eigen persoonlijkheid beter kennen

Door een loopbaan te kiezen die bij uw persoonlijkheid past, krijgt u de kans om uw relevante kennis en ervaring te ontwikkelen en in een bevredigende omgeving te werken. Als u moeite hebt om te beslissen welk werkgebied bij u past, kunt u een persoonlijkheidstest doen om meer over uzelf te weten te komen. Enkele van de bekendste tests om u daarbij te helpen zijn de Myers-Briggs, de 16 persoonlijkheidsfactoren van Cattell en de Keirsey Temperament Sorter. U kunt een reeks tests gebruiken om meer over uzelf te weten te komen. Bovendien kan deze informatie u helpen om met meer duidelijkheid te vertellen wie je eigenlijk bent. De verdiepende kennis die u over uzelf opdoet kan ervoor zorgen dat u in staat bent om uw soft skills beter te presenteren, wat voor talloze organisaties een belangrijk vereiste is. 

Als u een nieuwe uitdaging wilt aangaan, kan uw vorige werkgever u persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij uw loopbaanontwikkeling bieden. Kijk eens op outplacementbureau

om meer te weten te komen over hoe dit precies werkt.

Onderzoek het bedrijf waarvoor u solliciteert 

Om met vertrouwen aan een gesprek te beginnen, is het van vitaal belang dat u over de belangrijkste informatie beschikt over het bedrijf waar u solliciteert. Zorg er daarom voor dat u de strategie en doelstellingen van het bedrijf begrijpt, en kijk hoe uw achtergrond aansluit bij de missie en visie van het bedrijf.

Oefen de meest voorkomende interviewvragen 

Door je voor te bereiden op veelvoorkomende sollicitatievragen krijg je een beter beeld van de waarde die je voor de organisatie kunt betekenen. Zo kunt u snel en duidelijk communiceren en meteen laten zien waarom u geschikt bent voor de functie waarnaar u solliciteert.

Wees vooral uzelf! 

Het belangrijkste bij een sollicitatiegesprek is dat u bovenal uzelf blijft. Alleen door transparant te zijn en u niet druk te maken over hoe anderen u zien, kunt u pas echt indruk maken. Als u zonder problemen uzelf kunt zijn, geeft u op een natuurlijke manier uiting aan uw zelfvertrouwen en laat u uw identiteit doorschijnen! 

Reacties