Sander Wijdemans
21 december 2022 16:45
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe bedrijven kunnen profiteren van de installatie van zonnecarports voor parkeren

Carports op zonne-energie worden steeds populairder voor bedrijven als een energiebesparende en kosteneffectieve manier om te voorzien in parkeergelegenheid voor klanten of werknemers. Zonnecarports zijn structuren die kunnen worden gebruikt om schaduw en beschutting te bieden aan voertuigen en tegelijkertijd zonne-energie op te wekken. De opgewekte zonne-energie kan worden gebruikt om het bedrijf van stroom te voorzien of kan worden terugverkocht aan het net. Bedrijven die een solar carport installeren kunnen op verschillende manieren profiteren, zoals het verlagen van de elektriciteitsrekening, het vergroten van hun groene geloofwaardigheid en zelfs het genereren van extra inkomsten. Zonnecarports zijn een geweldige manier voor bedrijven om de beschikbare ruimte optimaal te benutten en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen en te profiteren van hernieuwbare energiebronnen.

Hoe bedrijven kunnen profiteren van de installatie van zonnecarports voor parkeren

Voordelen van carports op zonne-energie voor bedrijven

Er zijn veel voordelen voor bedrijven om carports op zonne-energie te installeren. Enkele daarvan worden hieronder opgesomd.

Betere klantervaring – Parkeerplaatsen worden vaak gebruikt door klanten, dus als ze schaduw en koeling hebben, wordt de ervaring aangenamer. Ook laat je zien dat je geeft om de wereld en probeert om als bedrijf een steentje bij te dragen door minder uit te stoten. 

Meer inkomsten – Als de door de carport opgewekte zonne-energie groter is dan de hoeveelheid die het bedrijf nodig heeft, kan deze worden verkocht aan het nutsbedrijf. Bedrijven met een carport op zonne-energie zullen lagere elektriciteitsrekeningen hebben, wat kan leiden tot besparingen. 

Solar carports van AmperaPark wekken jaarlijks 72.000 kWh groene stroom op, en over het algemeen staat dit gelijk aan een besparing van 48.000 kg CO2 uitstoot per jaar. Het installeren van een solar carport maakt dus een enorm verschil op de uitgaven en uitstoot die je als bedrijf hebt aan elektriciteit.

Kosten van de installatie van zonnecarports

De kosten voor de installatie van zonnecarports hangen af van verschillende factoren, zoals het type carport, de grootte, de materialen en de locatie. Carports op zonne-energie kunnen echter een groot rendement opleveren, waarbij een deel van de investering binnen de eerste jaren wordt terugverdiend.

Vaste kosten – Het eerste dat moet worden opgemerkt is dat, in tegenstelling tot een traditionele carport, zonnecarports meestal een vaste constructie zijn. Daarom zal de initiële investering voor de carport een eenmalige kost zijn die kan worden afgeschreven over de levensduur van de carport. 


Lopende kosten – De lopende kosten van een carport op zonne-energie zijn lager dan bij een traditionele carport, omdat er geen elektriciteitskosten zijn. Bovendien heeft een carport op zonne-energie een veel langere levensduur dan een traditionele carport, waardoor de eigendomskosten lager zijn.

Reacties