Kees de Jager
29 mei 2013 12:56
door Kees de Jager
Categorie:
Uncategorized

Hoe E-commerce binnen 1 uur verwoestend kan zijn

Column van Kees de Jager

Kees de Jager is adviseur en redacteur voor printmedia en websites van diverse organisaties. Hij geeft in zijn leuke en unieke columns als tekstschrijver zijn kijk op het leven.

Beste slechte zwager,

Je wordt bedankt, met je ‘snel snel snel dingen online afhandelen.’ Je hebt ons in het ongeluk gestort, digioot dat je d’r bent. Hieronder zet ik het even op een rijtje. Handig voor m’n advocaat.

14.02 uur mailde je dat je twee full versions van een dure, moeilijke action game gewonnen had en of het iets voor onze kids was? Als ik snel reageerde, mochten ze het gratis hebben van je, anders zette je het op Marktplaats.

14.05 uur mailde ik je aanbod naar mijn twee studerende zonen.

14.07 uur mailden ze me terug: ‘Vet!’ Daarmee bedoelen ze: ‘Ja, leuk, dat willen wij wel hebben!’

14.12 uur constateerden ze dat de hardware eisen van de game te hoog waren. Ze gingen direct online een nieuwe PC bestellen. ‘Die hebben we sowieso nodig voor onze studie’ whatsappten ze. Ja, ja, ‘t zal wel.

wat betekent e-commerce

14.15 uur kochten ze allebei online een akelig dure nieuwe computer. Ze waren blut, dus sloten ze lening af. Terugbetaling in 120 termijnen, totaalprijs drie keer zoveel als contant.

14.22 uur bevestigde financieringsmaatschappij Dirk Perenvla hun wurgcontract.

14.33 uur ontvingen ze een mail van de IB Groep, dat ze nu echt moeten beginnen met terugbetalen van hun studiefinanciering.

14.45 uur schrokken ze zich te barsten van het wurgcontract financiering èn stufi terugbetaling. Zoon 1 belde z’n moeder, zoon 2 belde mij. Allebei zeiden ze alleen maar ‘bel me terug,’ vanwege kostenbesparing. Bij hun, niet bij ons.

14.47 uur Digitaal en verbaal crisisberaad.

14.52 uur Noodgedwongen zette ik onze auto te koop op internet. Je laat je kinderen niet barsten, maar we hadden zelf ook geen geld meer. De crisis hè.

15.00 uur kreeg ik online een bod op mijn auto. Ik accepteerde het meteen. Vanavond haalt de koper hem op.

15.02 uur Duistere Digioot van een zwager dat je d’r bent! Zojuist mailde je me dat je die twee dure games toch maar op Marktplaats had gezet, dus niet aan mijn zonen geeft! ‘Ik reageerde te langzaam’ schreef je.
Manische muizer dat je d’r bent!

Ik ga advies vragen aan mijn ex advocaat Bram M.
Of zal ik toch maar naar de dokter gaan, vanwege mijn sterk gegroeide duim?

Lees meer grappige columns van Kees de Jager

Reacties