Sander Wijdemans
20 januari 2022 09:39
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe kan het juiste kantoor interieur een positieve invloed hebben op je werknemers?

#Advertorial

Kantoor: een plek waar medewerkers samenkomen om samen hun eigen bijdrage te leveren aan een goed geoliede machine die constant in beweging is. Het is dus erg belangrijk dat deze plek een comfortabele omgeving is. Je wil per slot van rekening dat iedereen die er hard aan werkt om de gezamenlijk visie van je bedrijf te verwezenlijken, zich op zijn gemak voelt. Maar, op welke manier creëer je een werkplek met een uitnodigende, maar ook motiverende sfeer?

Hoe kan het juiste kantoor interieur een positieve invloed hebben op je werknemers

Eerste stap: de vloer

Wie een ruimte betreedt, zet zijn eerste stap op de vloer. Dit is dan ook een van de belangrijkste aspecten die de sfeer van een ruimte beïnvloedt. Wat je kan doen om de binnenkomst voor medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken, is door je kantoor bijvoorbeeld te bedekken met een kamerbreed tapijt; tapijt is zacht en warm en geeft een huiselijk gevoel.

Een andere optie is PVC stroken op je vloer te leggen. PVC wordt geboden in vele verschillende, warme kleuren en met de juiste stijl kan je een warme, zelfs natuurlijke omgeving creëren. Bovendien werkt PVC geluiddempend en is het erg makkelijk schoon te houden.

Meubilair

Bedrijven doen vaak erg hun best om hun werkplekken niet alleen praktisch, maar ook sfeervol in te richten, zodat zowel creativiteit als productiviteit gestimuleerd kunnen worden. Kantoormeubilair kan ontzettend helpen bij het opzetten van een dynamische werkomgeving.

Het gebruiken van ergonomische kantoormeubelen is een goed voorbeeld van niet alleen comfort, maar daarmee ook productiviteit in je kantoor creëren. Omdat de medewerkers allemaal een correcte werkhouding aannemen, is hun werkplek stukken gezonder, wat leidt tot minder ziekteverzuim.

Het idee dat je kantoor niet enkel een plek is waar men productief moet zijn, maar ook waar men zich op zijn gemak kan voelen, kan je ook geven met behulp van meubilair. Enkel stoelen en bureaus geven een heel andere sfeer, dan wanneer je bijvoorbeeld een plantenkastje hebt staan, of leuke decoratie. Zo voelt iedereen die de ruimte gebruikt zich al veel meer op zijn gemak.

Kan het juiste kantoor interieur een positieve invloed hebben op werknemers?

Is de wijze waarop je je kantoor inricht dus van belang op je werknemers? Ja, dat is het zeker. Al met een paar kleine aanpassingen kan je ervoor zorgen dat elke werknemer zich comfortabel voelt op werk en daarmee ook met meer plezier zijn of haar taken vervult.

De ruimte maakt de sfeer en dat geldt voor kantoren niet anders. Zorg dat men comfortabel kan werken en niet het gevoel krijgt dat ze enkel aanwezig zijn om taken te vervullen. Want een goed interieur is het halve werk.

Reacties