Sander Wijdemans
24 september 2021 13:35
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Hoe kan ik geld verdienen op de cryptomarkt?

De cryptomarkt kende de afgelopen jaren een ongelofelijk sterke groei. Ondanks dat er ook moeilijke momenten zijn geweest en dat investeren in cryptomunten nooit zonder risico is, zijn er steeds meer Nederlanders die geld willen verdienen op de cryptomarkt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kan je rechtstreeks investeren in cryptomunten, maar ook ETF’s, masternodes en cryptoaandelen kunnen interessant zijn.

Hoe kan ik geld verdienen op de cryptomarkt

Beleggen in cryptomunten

De meest eenvoudige manier om geld te verdienen met cryptomunten is door rechtstreeks in de munten te investeren. Je koopt dan een cryptomunt als bitcoin, ethereum of ripple en je hoopt dat de koers gunstig evolueert. Hopen is eigenlijk niet het juiste woord, want je kan net als bij andere investeringen maar beter een goede analyse uitvoeren.

Je hoeft je niet te laten beperken tot de grote en bekende cryptomunten, want er zijn heel wat munten die potentie hebben. Als je dit alles liever niet zelf doet, zijn er vermogensbeheerders die gespecialiseerd zijn in de cryptomarkt. In ruil voor een vaste vergoeding en een deel van de winst nemen ze het werk uit handen.

Investeren in masternodes

Binnen de blockchain wordt de informatie over een groot aantal computers, ook wel eens nodes genoemd, opgeslagen. Ze bevatten allen een beetje van de informatie, maar er zijn ook zogenaamde masternodes die een kopie bevatten van alle informatie. De masternodes spelen een heel belangrijke rol in de blockchain. Daarom krijgt de eigenaar van een masternode een vergoeding, uiteraard uitbetaald in cryptomunten. Door eigenaar te worden van een masternode kan je dus ook geld verdienen. Uiteraard kan je ook samen met anderen beleggen in masternodes en de winst delen.

Investeren via afgeleide producten

Om te beleggen in cryptomunten hoef je de munten niet daadwerkelijk te kopen en op je wallet op te slaan. Er zijn namelijk ook afgeleide producten, zogenaamde ETF’s of trackers, waarmee je net hetzelfde kan doen. Deze beleggingsproducten volgen bijvoorbeeld de prijsevolutie van goud, olie of een bepaalde index. Het bootst met andere woorden de waarde van een aantal producten na en een ETF kan ook worden verhandeld. Voor investeerders is dit een toegankelijke manier om in cryptomunten te investeren zonder dat ze zich over de cryptomunten moeten bekommeren. Onder andere voor bitcoin bestaan er dergelijke ETF’s.

Investeren in miningbedrijven

Om bitcointransacties uit te kunnen voeren, moet een transactie eerst worden goedgekeurd. Hiervoor moet men een enorm ingewikkelde formule oplossen. Wie dit als eerste doet, krijgt een beloning. Dit wordt minen genoemd. Bij het minen heeft men veel rekenkracht nodig en dit vergt dan weer heel veel energie. In Nederland is minen door de hoge energieprijzen niet interessant. Je verbruikt veel meer geld aan energie dan je zou kunnen verdienen.

In bijvoorbeeld IJsland, waar de energie heel goedkoop is, zijn er echter grote miningbedrijven die voortdurend dergelijke formules oplossen en winst maken. Een aantal van deze miningbedrijven zijn beursgenoteerd en je kan dan ook in hun aandelen beleggen. Een voorbeeld hiervan is het miningbedrijf Hut 8 Mining Corp dat gespecialiseerd is in bitcoin- en ethereummining.

Reacties