Sander Wijdemans
27 juli 2021 14:38
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Hoe werf je talent in 2021?

Is het werven van studenten überhaupt een slim idee? Op welke manieren kan ik het beste talent werven? Bestaat er een verschil tussen het werven van talent tussen verschillende opleidingsniveau’s? Hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf op de kaart komt om potentieel talent aan te trekken? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en lees je over hoe je (studenten) talent werft in 2021.

Hoe werf je talent in 2021

Waarom is het slim om talent te werven?

Het werven van talent gaat gepaard met een aantal voordelen. Het eerste, meest voor de hand liggende voordeel heeft te maken met de hoogte van salaris. Natuurlijk ligt het salaris van een starter een stuk lager dan het salaris van iemand die al meerdere jaren werkzaam is. Het eerste voordeel zit hem in dus lagere kosten. Wel betekent het werven en uiteindelijk wellicht aannemen van jongere mensen dat ze wel een stukje ervaring missen. Hierdoor zullen je relatief lagere kosten weliswaar gepaard gaan met een hogere tijdsinname. Tegelijkertijd biedt dit ook weer een kans; Vanwege het feit dat je als bedrijf de mogelijkheid hebt om jong talent op jouw manier op te leiden, heb je de mogelijkheid om hun vaardigheden aan te laten sluiten op jouw bedrijf. Een derde voordeel is vrij eenvoudig. Het werven van jong talent zorgt voor een frisse en nieuwe blik op bepaalde vraagstukken binnen jouw bedrijf. Lees in onze blog over studenten werven meer over de voordelen van het werven van talent

Een populair wervingskanaal voor het werven van nieuw talent

Vandaag de dag is het werven van talent via campus recruitment strategieën erg populair onder werkgevers. Campus recruitment kan worden gezien als het werven van studenten/jong talent voor functies als stages, afstudeerstages, traineeships en startersbanen binnen een bedrijf. De naam verraad het al een beetje, bij campus recruitment pluk je als het ware talent van de campus. De term campus recruitment bestaat al sinds een lange tijd. Vroeger was het werven van talent op de campus met name bestemd voor grote bedrijven die genoeg budget hadden om dagenlang mensen in te zetten die de campus afspeurden, op zoek naar nieuw talent. Echter, door de komst van onder meer digitale jobsites zijn de mogelijkheden van campus recruitment strategieën enorm uitgebreid. Via jobsites kunnen nu ook kleinere bedrijven op een toegankelijke manier jong talent aantrekken. Campus recruitment speelt zich tegenwoordig namelijk ook veel af in een online omgeving. Dit bespaard zowel geld als tijd, ideaal toch?

Voordat je als bedrijf begint aan campus recruitment, is het van belang om een goede strategie te hebben. Bepaal, alvorens je begint met werven, voor welke soort functies je mensen nodig hebt en wat je van nieuw talent verwacht. Zo stel je als het ware een soort filter op het recruteringsproces, dit bespaard zowel tijd als geld.

Meer weten over hoe je het beste nieuw talent kan werven? Lees dan deze nuttige blog over campus recruitment.

Reacties