Hans van Schip
31 oktober 2013 11:05
door Hans van Schip
Categorie:
MKB-nieuws

Hyves stopt! Hyves stopt als Sociaal Netwerk in december 2013

Hyves, ooit de grootste site van Nederland, stopt. Dit maakte TMG zojuist bekend.

Hyves werd door TMG gekocht in 2010 voor 43,7 miljoen euro. Velen voorspelden toen al dat met het snel groeiende FaceBook in Nederland dit waarschijnlijk een miskoop van TMG zou blijken. Deze mensen hebben gelijk gekregen. De Nederlandse gebruikers van Social Media omarmden FaceBook en bijna iedereen maakte de overstap. Slechts de jongsten bleven over.

TMG probeerde te redden wat er te redden viel door in 2011 Hyves in plaats van een vriendennetwerk meer een contentplatform te laten worden. Dweilen met de kraan open natuurlijk en het hielp dan ook niet. Uiteindelijk werd in het voorjaar van 2012 bekend gemaakt dat er miljoenen aan goodwill worden afgeschreven aan Hyves. Betekende een enorm verlies in 2012 en dit was natuurlijk al een voor aankondiging.

De CEO Cees van Steijn gaf in augustus 2013 aan dat er aan het einde van dit jaar een beslissing zou worden genomen over Hyves. Uiteindelijk hoorden wij net voor tienen vanmorgen dat de stekker er definitief uitgaat en Hyves stopt. Het zal een gaming platform worden met ingang van December.

Hyves stopt… Wat nu?

Hyves stopt als sociaal netwerk!Op het moment van schrijven heeft woordvoerder Hans Elekan nog geen verder commentaar gegeven met betrekking tot de aankondiging dat Hyves stopt en de site zich volledig toelegt op gaming. We houden jullie op de hoogte en vullen dit bericht aan zodra meer bekend is.

Hyves stopt als sociaal netwerk en wordt volledig een spelletjes platform, wat het vanaf begin dit jaar eigenlijk al was. Daarom zal geen onderhoud meer plaatsvinden op het sociale netwerk. Met ingang van 2 december aanstaande wordt het www.hyvesgames.nl.

Gebruikers wordt tussen 15 en 29 november aanstaande de mogelijkheid geboden een aanvraag in te dienen om hun content te downloaden. Wat er gebeurd met alle data die TMG daarnaast nog heeft is nu nog niet bekend gemaakt.

Inmiddels is binnen een dag het gratis initiatief RedjeHyves gelanceerd en kan je een Hyves back-up maken!

Blijf ons en dit bericht volgen om op de hoogte te blijven en uitleg en tips te ontvangen waar nodig. Ook via onze Twitteraccount en FaceBook-pagina houden wij jullie op de hoogte.

Wat denk jij ervan? Wij zijn zeer benieuwd naar jullie gedachten bij het stoppen van Hyves. Deel ze daarom in de reacties.

Reacties