Sander Wijdemans
17 januari 2022 11:19
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Investeren in cryptovaluta nog de moeite waard?

#Advertorial

Het handelen of beleggen met Bitcoins en/of cryptomunten is helemaal hot op dit moment. Je kunt iedere krant openslaan of nieuwssite aan te klikken om deze conclusie te kunnen trekken. Je zou hieruit kunnen opmaken dat je de Bitcoin boot hebt gemist en dat je deze zilvervloot letterlijk aan je voorbij hebt zien trekken. De kans is groot dat je jezelf op basis hiervan ook afvraagt of het investeren in cryptovaluta nog wel de moeite waard is of dat je je geld toch beter op een andere manier kunt besteden. In dit artikel helpen we je op weg bij het vormen van je mening hierover. 

Hoe kan ik geld verdienen op de cryptomarkt

Ontwikkeling van de Bitcoin koers

De ontwikkeling van de Bitcoin koers komt regelmatig in het nieuws. Dit komt uiteraard mede omdat deze cryptomunt de eerste in zijn soort was en het wereldwijde digitale betaalmiddel werd gezien als alternatief voor de traditioneel vormgegeven financiële dienstverlening. Er wordt dan nog altijd argwanend naar de Bitcoin koersen gekeken. Daarnaast kunnen veel mensen een vorm van jaloezie niet onderdrukken. Als je een beetje op de hoogte bent van de huidige koers van de Bitcoin, kun je het niet voorstellen dat er in 2009 maar liefst 10.000 Bitcoin is geboden voor de aankoop van 2 pizza’s. Het feit dat je hier wellicht helemaal niets bij kunt voorstellen, zegt iets over de ontwikkeling van de Bitcoin koers. Om je hierin een beeld te geven: in het najaar van 2013 bedroeg de waarde van één BTC-token zelfs iets meer dan 100 Amerikaanse dollar. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de koersschommelingen van cryptocurrency zich kenmerken door veel wisselingen. De termen ”eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst” en “het beleggen brengt risico’s met zich mee” zijn hierin zeker van toepassing. Sterke koersontwikkelingen bewijzen hoe volatiel de prijzen van cryptovaluta zijn. Eventuele geboekte winst kan binnen een kort tijdsbestek weer volledig verloren zijn gegaan.

Is een investering in digitaal geld de moeite waard?

Op de vraag of een investering in digitaal geld de moeite waard is, is geen eenduidig antwoord te geven. Als we kijken naar de ontwikkeling van de structuur van de financiële markten, kunnen we stellen dat het betalen, handelen en beleggen in cryptocurrency wel de toekomst lijkt te gaan vormen. De algemene verwachting is dat cryptocurrency langzaam maar zeker de plaats van de reguliere munteenheden in gaan nemen maar hier gaat zeker nog wel enige tijd overheen. Hierbij is het goed om te stellen dat de ontwikkelingen in volle gang zijn maar het gewenste einddoel nog lang niet gerealiseerd is. 

Daarnaast is een investering in digitaal geld alleen de moeite waard als je de mogelijkheid hebt om je er goed in te verdiepen. Een gebrek aan kennis over deze materie kan leiden tot grote verliezen. Het is dus belangrijk om te weten hoe de crypto markt werkt en welke keuzes je hierin kunt maken. Je kunt hier immers niet alleen investeren in Bitcoins maar ook in altcoins (waarvan Ethereum, Litecoin, Chainlink, Enjin Coin, Cardano, VeChain en Tezos bekende voorbeelden zijn), iets wat op dit moment wellicht een veel interessante keuze is! Iedere coin is geïntroduceerd om in een specifieke doelstelling te voorzien. Als deze doelstelling jou aanspreekt (en je ziet er toekomst in), kan het de moeite waard zijn om te investeren in deze cryptomunt. Uiteraard spelen factoren als je leeftijd, je vermogen en je gewenste risicoprofiel ook een rol spelen bij deze keuze. Tot slot is het investeren in cryptovaluta alleen de moeite waard als je de crypto koers goed in de gaten houdt. Hiervoor kun je terecht bij een gespecialiseerde website. Dit soort websites voorzien je niet alleen van de meest praktische crypto-info maar houden je ook 24/7 op de hoogte van de actuele cryptokoeren. Hierdoor heb je alle gelegenheid om direct toe te slaan als de situatie hierom vraagt. Denk je dat je hierin succesvol kunt zijn? Dan is het investeren in cryptovaluta zeker nog de moeite waard!

Reacties