Sander Wijdemans
18 juni 2020 08:59
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Je bedrijf zit in de lift. Hoe optimaliseer je deze groei?

Enerzijds gaat het goed met je bedrijf en wil je groeien, anderzijds wil je ook niet meteen al je zuurverdiende geld weer opmaken aan het mogelijk maken van die groei. Gelukkig zijn er diverse financieringssoorten waarmee je jouw bedrijfsgroei kunt optimaliseren. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Af en toe extra geld nodig? Kies een zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is de snelle en flexibele manier om je financiële bandbreedte te vergroten. Misschien ken je deze manier wel van de privévariant: het is net als rood staan in principe een potje waar je geld uit kunt opnemen tot een bepaald bedrag. Ideaal dus als je af en toe wat extra geld nodig hebt voor je bedrijf.

Het grote voordeel van een zakelijk krediet is dat je het kunt gebruiken voor verschillende doelen: denk aan voorraad inkopen of  rekeningen betalen. Je kunt het beschikbare geld inzetten waarvoor jij wilt. Het nadeel van een krediet is dat je hier vaak een hoger rentepercentage voor betaalt dan voor een lening of leasecontract. Het scheelt niet veel, maar het is wel de moeite van het noemen waard, als je toch gaat vergelijken.

Geld lenen voor één doel? Kies een zakelijke financiering

Wil je vooral met één bepaald doel geld lenen, dan past een Zakelijke lening daar het beste bij. Daarbij kun je kiezen tussen geld lenen of het bedrijfsmiddel leasen. In beide gevallen kies je voor een vast maandbedrag waar alle kosten bij in zijn opgenomen.

Wil je bijvoorbeeld geld lenen om je bedrijf te verduurzamen, dan gelden daarvoor extra gunstige voorwaarden. Laat dit dus vooral weten zodra je om tafel gaat met de bank, zodat zij hier vanaf het begin rekening mee kunnen houden.

De beste optie? Laat je adviseren

Mocht je al eerder geld hebben geleend om te groeien met je bedrijf, dan weet je misschien al welke optie voor jou het meest geschikt is. Is dat nog niet het geval, dan kan het verstandig zijn om je te laten adviseren over de beste keuze voor jouw bedrijf.

In dat geval toon je de financiële kant van je bedrijf aan een financieel expert, leg je uit wat je toekomstplannen zijn en waar je het geld voor gaat gebruiken. Op basis daarvan kan de expert je precies vertellen hoe je jouw bedrijfsgroei kunt optimaliseren met behulp van extern geld.

Dit is waarschijnlijk een heel leerzaam traject voor je, dus schroom niet om advies in te winnen van iemand die ervaring heeft met dit soort financieringsvraagstukken.

Reacties