Sander Wijdemans
30 april 2020 19:24
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Laat je financiële ambitie los in de wereld van beleggen!

Laat je financiële ambitie los in de wereld van beleggen

Wanneer je merkt dat je elke maand een beetje geld overhoudt, ga je vanzelf nadenken wat je ermee wilt gaan doen. Daar zijn natuurlijk verschillende opties voor, zoals sparen, aflossen of beleggen. Als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld, dan kies je vast voor die laatste optie. Of dat je ook het meeste profijt oplevert, is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Ben je benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat met beleggen? We helpen je in dit artikel op weg met wat tips.

Beleggen brengt risico’s met zich mee

Je kent de waarschuwing vast wel, maar we beginnen er toch nog even mee. Al het geld dat je inlegt met beleggen, kan zomaar verdampen als de financiële markt een flinke opdoffer krijgt. En dan is het dus echt weg. Daarom raden we je ook aan om uitsluitend te beleggen met geld dat je ‘over’ hebt en dat je niet nog ergens anders voor nodig hebt op korte termijn.

Laat je geld beleggen

Klinkt nog wel ingewikkeld, die beleggingswereld, zeg je? Hoe handig wil je het hebben: je kunt je geld door experts laten beleggen. Kies wel een partij die transparant is en waar je vertrouwen in hebt. Een goed gevoel is leuk, maar transparantie en duidelijke cijfers zijn veel belangrijker.

Wees geen snelle belegger, maar kijk naar de toekomst

De bekendste beginnersfout die nieuwe beleggers maken, is dat ze van streek raken zodra er iets mis gaat met hun aandelenkoersen. Meer ervaren beleggers weten dat dit er nu eenmaal bij hoort. Zij kijken naar de lange termijn, want dan zie je vrijwel altijd een stijgende lijn in je rendementen. Zorg dus dat je jezelf genoeg tijd gunt om te profiteren van je beleggingen.

Wed niet op één paard

Je gaat toch niet al je geld op één aandeel zetten? Dat zou immers kunnen betekenen dat alles weg is zodra dat specifieke aandeel onderuit gaat. Daarom is kansenspreiding zo belangrijk. De experts weten dit al lang. Dat geldt overigens ook voor het bedrag waarmee je belegt. Als je ineens een grote som geld inlegt, kan dat hard aankomen. Je kunt er ook voor kiezen om elke maand een wat kleiner bedrag in te leggen. Klaar om je financiële ambitie los te laten in de wereld van beleggen? Veel succes!

LET OP: Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Reacties