Sander Wijdemans
28 januari 2020 08:53
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Nieuwe auto: waar moet je op letten?

Als je een nieuwe auto gaat kopen, ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Het kopen van een auto is voor de meeste mensen een flinke uitgave, dus dan wil je wel dat je vooraf alles goed uitgezocht hebt. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe auto. Als je weloverwogen te werk gaat, heb je jouw nieuwe auto snel voor de deur of in je garage staan.

Nieuwe auto of occasion?

Allereerst is het van belang om te weten of je een nieuwe auto of een tweedehands model gaat aanschaffen. Bij een gloednieuwe auto weet je zeker dat de staat perfect is. Bij een occasion weet je dat helaas niet. Toch kun je veel problemen uitsluiten en ellende voorkomen als je een paar zaken in ogenschouw neemt.

Doe zelf een vooronderzoek

Bedenk eerst wat voor soort auto en wat voor merk auto je wilt. Op internet kan je hier al heel veel informatie over vinden. Verdiep je in welke auto’s je vrienden rijden en welke je mooi vindt en maak op autosites zoals Autoweek een vergelijking tussen de verschillende modellen van je voorkeur. Heb je een auto en een verkoper op het oog? Controleer die verkoper dan ook en kies altijd voor een tweedehands autobedrijf dat is aangesloten bij de BOVAG. Je zekerheden op het gebied van garantie en service zijn dan een stuk groter.

Kloppen alle gegevens?

Als je de auto daadwerkelijk wilt gaan kopen, check dan ook of alle gegevens in orde zijn. Gegevens over de auto zelf kun je makkelijk opvragen via de RDW en via de Nationale Autopas kun je de kilometerstand controleren. Bekijk ook het onderhoudsboekje en check of de auto op de daarvoor bestemde momenten onderhouden en gekeurd is.

Denk aan de bijkomende kosten

Als je eenmaal een auto op het oog hebt, vergeet dan ook zeker het financiële plaatje niet. Een auto die op diesel rijdt is bijvoorbeeld duurder op het gebied van motorrijtuigenbelasting dan een auto op benzine. Zoek vooraf ook uit wat het kost om de auto te verzekeren. Heb je schadevrije jaren? Dan kan je die meenemen naar de verzekeraar van je nieuwe auto.

Kortom: er komt gewoon van alles kijken bij de aanschaf van een nieuwe auto. Laat je goed voorlichten, maak ook vooraf een proefrit en houd het financiële plaatje nauwlettend in de gaten. Op basis van al dit soort gegevens kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken.

Reacties