Sander Wijdemans
29 juni 2022 09:37
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk verschillende vacatures

Wilt u van baan veranderen? Wat is de beste strategie om een baan te zoeken, werkgevers te vinden die u willen interviewen, en te worden aangenomen? Hier zijn een aantal stappen om een nieuwe baan te vinden, inclusief de vacaturesite Vendowerkt om te gebruiken in de zoektocht, hoe je je connecties kunt gebruiken om je te helpen een baan te vinden, hoe je het beste op het sollicitatiegesprek komt en meer. 

Gericht blijven zoeken naar een baan

Door je zoekfilters te verfijnen, kun je gerichter naar vacatures zoeken en krijg je meer relevante vacatures om te analyseren en minder niet-gerelateerde vacatures om uit te sluiten. Verdiep je met behulp van geavanceerde zoekfuncties tot de locatie waar je wilt werken en de specifieke functies waarin je geïnteresseerd bent.

Ontwikkel uw professionele imago

Door een profiel op LinkedIn en andere sociale zakelijke netwerken aan te maken, vergroot je je professionele imago. Door dit zakelijke beeld van jezelf te vergroten, krijgen recruiters en managers een duidelijke impressie van jou als persoon. Door jezelf professioneel op te stellen naar de buitenwereld vergroot dit de kans op een nieuwe carrièrestap.  

Contacten leggen met mensen die je kent

Bekijk de netwerkmogelijkheden voor alumni van je universiteit als je pas afgestudeerd bent. Ben je lid van een professionele organisatie? Dat zal ook een uitstekende bron van netwerkmogelijkheden zijn.

Maak een lijst van bedrijven waar je zou willen werken.

Heb je een lijst van bedrijven waar je wilt werken? Zo niet, doe dan wat onderzoek naar bedrijven en maak een lijst van bedrijven waar je je op kunt richten bij het zoeken naar een baan. Alles wat je nodig hebt is te vinden op internet, en het is eenvoudig om uitgebreide informatie over mogelijke werkgevers te verkrijgen.

Als je een lijst van droomwerkgevers hebt samengesteld, kun je speciale acties ondernemen om je sollicitatie erkend te krijgen. Misschien kun je je zelfs aanmelden om e-mailberichten te ontvangen zodra er nieuwe vacatures worden gepubliceerd.

Neem de tijd om je cv en sollicitatiebrief op je specifieke behoeften af te stemmen.

Werkgevers kunnen niet weten of je de talenten hebt die ze nodig hebben. U zult het moeten bewijzen. Het is van cruciaal belang dat u tijd besteedt aan het opstellen van op maat gesneden cv’s en sollicitatiebrieven die uw kwalificaties koppelen aan de criteria voor de functies waarvoor u solliciteert.

De aanwervende manager zal in één oogopslag kunnen zien waarom en hoe jij geschikt bent voor de functie. Als je een gepersonaliseerde brief en cv stuurt, maak je veel meer kans op een sollicitatiegesprek.

Bereid je voor om te slagen in je sollicitatiegesprek

Als je de moeite neemt om je van tevoren voor te bereiden op een sollicitatiegesprek, zul je slagen. Het zal minder stresserend zijn als je goed voorbereid bent.

Doe voor je naar het gesprek gaat wat onderzoek naar het bedrijf, kleed je passend, oefen het beantwoorden en stellen van gespreksvragen, en doe je best om indruk te maken op de interviewer met je capaciteiten, ervaring, vertrouwen en competentie.

Reacties