Sander Wijdemans
18 november 2022 20:31
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Op zoek naar een nieuwe baan?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Weet je al precies wat je van een baan verlangt of solliciteer je op verschillende soorten functies? Soms kan het best lastig zijn om de juiste baan te vinden. Zeker als je niet precies weet waar je naar op zoek bent of bij wat voor bedrijf je wilt werken. Gelukkig kan een uitzendbureau je daar mee helpen. Niet alleen kan een uitzendbureau een match maken tussen jou en een werkgever. Ook helpen ze jou om inzichtelijk te maken wat voor werk goed bij jou past. Een van de manieren om dat te doen is door het maken van een drijfverentest. Het maken van een drijfverentest kan je inzicht geven in wat je drijft en wat je motivatie is voor een bepaalde functie of in welk bedrijfscultuur je het beste past.

Op zoek naar een nieuwe baan

Waar ga jij voor?

Een uitzendbureau wil graag weten wat ze voor jou kunnen doen en welke baan bij je past. Daarom begint een zoektocht eerst met een intake en drijfverentest, Een drijfverentest is gemaakt om te onderzoeken wat een persoon drijft, zijn drijfveren om iets te bereiken. Dat kan uiteenlopen van veel verdienen, macht vergaren, een hoge status bereiken, veel sociale contacten of het ontwikkelen van kennis. Met een drijfverentest krijg je meer inzicht in wat jouw motivatie is voor een bepaalde baan. Maar het kan ook goed van pas komen om te kijken of je past binnen een bedrijf. Vind jij het belangrijk om werk te doen waarbij je impact maakt bij een ander? Of is een van jouw drijfveren om ervoor te zorgen dat andere meer uit zichzelf halen? Dan kunnen vacatures op sociaal domein heel interessant zijn voor jou. Door een drijfverentest kom jij daar dus achter.

Wat houdt de test in?

De drijfverentest is bedoeld om te achterhalen wat de eigenlijke drijfveren zijn van een persoon. Zodra je hier meer inzicht in hebt is het makkelijker om de juiste match te maken tussen bijvoorbeeld participatie vacatures en jouw wensen op gebied van een baan. Hierdoor ga je gelukkiger aan het werk en kun je blijven groeien in de functie. De vragen in de test gaan in op wat jij belangrijk vindt. Hierbij komen normen, waarden en houding die je aanneemt in he leven aan bod. Ok worden er vragen gesteld over wat je belangrijk vindt, geld, kennis of voldoening. In de drijfverentest gaat het daarnaast ook om kwaliteiten die je bezit en de potentie die je kunt bereiken. Al deze factoren zijn noodzakelijk voor het vinden van een leuke baan.

Reacties