Redactie
4 juli 2023 14:43
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Waarom een financial lease voordelig is voor ZZP’ers

Een bedrijfswagen kan enorm handig zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor ZZP’ers. Zo zorgt een bedrijfswagen dat je voor zakelijke afspraken altijd overal overal heen kan zonder dat je afhankelijk hoeft te zijn van het openbaar vervoer. Verder geeft een bedrijfswagen jouw bedrijf natuurlijk een professionele uitstraling. Bedrijven en ZZP’ers kiezen er steeds vaker voor om een bedrijfswagen in de vorm van een financial lease te nemen. Een financial lease biedt jou de kans om gebruik te maken van een bedrijfswagen, zonder dat je deze in één keer afbetaalt. Bij een financial lease betaal je de auto in maandelijkse termijnen af. Zo een financial lease biedt verschillende voordelen voor een ZZP’er. Deze lees je in dit artikel.

Spreiding van kosten

Financial lease biedt de mogelijkheid om de kosten van de auto te spreiden over een langere periode. Zoals hiervoor gezegd betaal je de auto af in maandelijkse termijnen gedurende de afgesproken tijd. Zo zal je dus niet in een keer een groot geldbedrag hoeven neer te leggen, en kan je je vermogen steken in andere belangrijke zaken binnen het bedrijf. Denk daarbij aan marketing of het ontwikkelen van nieuwe producten. Zo kun je dus profiteren van een auto van de zaak, terwijl je je tegelijkertijd inzet om je bedrijf te laten groeien.  Dankzij de financiële regelingen rondom een financial lease zzp wordt een bedrijfsauto voor meer ZZP’ers mogelijk, en dus ook voor ZZP’ers met een kleiner vermogen. 

Zakelijke onafhankelijkheid

Een belangrijk voordeel van een financial lease voor een ZZP’er is de zakelijke onafhankelijkheid. Met een auto van de zaak ben je niet afhankelijk van andere chauffeurs of bijvoorbeeld van het openbaar vervoer. Op logistiek gebied geeft een auto van de zaak dus enorm veel flexibiliteit. Op tijd op een zakelijke afspraak komen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Fiscale voordelen

Een financial lease biedt ook nog eens fiscale voordelen voor ZZP’ers. Je kunt bijvoorbeeld belastingvoordeel halen omdat de maandelijkse leasetermijnen vaak aftrekbaar zijn van de winst. Verder kan je als ZZP’er profiteren van de mogelijkheid om de BTW op de aanschafprijs van de bedrijfswagen terug te krijgen. Dat betekent dat je dus ook nog eens geld kunt besparen!

Toegang tot nieuwe modellen

Een financial lease biedt jou de kans om rond te rijden in nieuwe en professioneel uitziende auto’s. Bij een financial lease kan je kiezen uit veel verschillende merken, modellen en opties. Omdat je de kosten verspreid over termijnen, heb je meer vrijheid bij het kiezen van een model. Wil je bijvoorbeeld voor een auto met een luxueuze uitstraling gaan? Dankzij de spreiding van de kosten wordt dit voor meer ZZP’ers mogelijk gemaakt. De professionele auto draagt natuurlijk weer bij aan een professionele uitstraling.

Overweeg je om voor een financial lease te gaan en vraag je jezelf af: hoe moet ik een financial lease berekenen? Dit kan gemakkelijk online.

Reacties