Sander Wijdemans
5 mei 2021 20:18
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Waarom je gouden tientje verkopen?

Gouden munten werden vroeger gebruikt om mee te betalen. Vandaag de dag worden deze munten niet meer gezien als een geldig betaalmiddel. Daarom ben je mogelijk geneigd om zo’n munt weg te gooien als je er eentje tegenkomt. Doe dit niet. Ondanks dat je niet meer kunt betalen met gouden munten, zijn ze wel geld waard. Dit geldt onder meer voor het gouden tientje, de bekendste gouden munt van Nederland. Binnen veel families komt deze munt als verzamelstuk of sieraad voor. In dat geval denk je er waarschijnlijk niet aan om hem te verkopen. Toch kan dit wel degelijk interessant zijn. Wij zetten hier een aantal redenen op een rijtje om een gouden tientje te verkopen.

Waarom je gouden tientje verkopen

Je hebt geld nodig

Als je een gouden tientje geërfd hebt van een overleden familielid, heeft deze munt voor jou mogelijk emotionele waarde. In dat geval is er mogelijk geen haar op jouw hoofd die eraan denkt om de munt te verkopen. Toch is dit het overwegen waard als je geld nodig hebt. Zo kan een gouden tientje verkopen bijvoorbeeld interessant zijn als je jouw woning wilt verbouwen of een dure rekening moet betalen.

Een gouden tientje verkopen kan daarnaast interessant zijn als je bepaalde wensen hebt die je graag wilt vervullen. Mogelijk droom je er wel van om een mooie reis te maken of misschien heb je altijd wel in een bepaalde auto willen rijden. Als je jouw gouden tientje verkoopt, kun je deze wens(en) mogelijk in vervulling laten gaan.

De kans op een inbraak is kleiner

Zoals we in de intro van deze tekst al aangaven, is een gouden tientje de bekendste gouden munt van Nederland. Niet gek dat deze munt geliefd roofgoed is. Als er mensen zijn die weten dat jij een gouden tientje in huis hebt, loop je het risico dat er vroeg of laat bij jou ingebroken wordt. Ook al berg je de munt goed op, dit betekent niet dat inbrekers hem niet vinden. Zij kammen jouw huis van onder tot boven uit en gaan pas weg als zij het gouden tientje gevonden hebben.

Wil je de kans op een inbraak verkleinen? Dan is het zeker het overwegen waard om het gouden tientje en ander goud te verkopen. Als er geen goud meer aanwezig is, is het voor inbrekers namelijk minder aantrekkelijk om in te breken.

Waar verkoop ik gouden munten?

Hebben de bovenstaande redenen jou overtuigd om een gouden tientje te verkopen? Dan ga je mogelijk op zoek naar een geschikte verkoper. Als je niet eerder goud verkocht hebt, weet je waarschijnlijk niet waar je terecht kunt. Je kunt jouw gouden munten verkopen via een website voor tweedehands spullen of sociale media, maar dit geniet niet de voorkeur. Richt je liever tot een goudexpert.

Tegenwoordig kun je jouw goud verkopen aan een groot aantal goudexperts. Hierdoor weet je mogelijk niet goed bij wie je het beste aan kunt kloppen. Kies in ieder geval niet voor een partij die jou vraagt om jouw goud op te sturen. Dit brengt namelijk risico’s met zich mee. Zo kan jouw goud zoekraken. Daarnaast bestaat de kans dat je nooit meer wat hoort van jouw goud. Verkoop goud daarom liever aan een betrouwbare verkoper, zoals Goudwisselkantoor. Als je jouw goud wilt verkopen, neem je dit simpelweg mee naar één van de vestigingen in Nederland of België. Zij bieden jou een eerlijke prijs voor jouw goud en betalen je direct contant uit als je het bod accepteert.

Reacties