Sander Wijdemans
6 juli 2018 09:02
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Zakenreizen met relaties. Dit is waarom je regelmatig op zakenreis moet gaan

Mensen die niet in het zakenleven zitten vinden zakenreizen vaak maar onzinnige geldverspilling. Maar niets is minder waar. Door je zakenrelaties mee te nemen op zakenreis zorg je voor een goede verstandhouding. Dit kan zeer van pas komen bij het afsluiten van nieuwe zakendeals of bij het leggen van nieuwe contacten in binnen- en buitenland.

Ga heerlijk golfen met een zakenpartner

Heb je een zakenrelatie die net als jij van de golfsport houdt? Nodig hem of haar dan uit voor een golfvakantie in Portugal. In dit gastvrije en meestal zonnige land vind je prachtige golfbanen voor zowel gevorderde als beginnende golfers. Je kunt een golfreis boeken voor een weekend, vaak precies lang genoeg om het zakelijke met het aangename te combineren. Na een heerlijk partijtje golf is het tijd om tijdens een goed verzorgd diner de zaken te bespreken. Als daar dan ook nog een mooie deal uit komt dan is er pas echt sprake van een win-win situatie.

Nieuwe contacten opdoen op zakenreis

Wanneer je op zakenreis gaat dan is dat vaak de ideale gelegenheid om nieuwe contacten te leggen. Ondernemers die wellicht iets voor je kunnen betekenen in de toekomst of voor wie jij wellicht diensten kunt leveren zijn natuurlijk altijd welkom in de contactenlijst op je smartphone. Het is dan ook zeer de moeite waard om een uitnodiging voor een zakenreis van een bevriende ondernemer aan te nemen als je deze kans wordt geboden. Maar je kunt natuurlijk ook zelf het initiatief nemen en iemand een uitnodiging sturen voor een interessante reis.

Waar vind ik inspiratievolle bestemmingen voor een zakenreis?

Er zijn tientallen bestemmingen te bedenken voor een zakenreis. Als je tips wilt over geschikte locaties dan kun je kijken op Reisfanaten.nl. Hier vind je de beste ideeën voor een zakelijke trip die ook nog ruimte biedt voor ontspanning, bijvoorbeeld op de golfbaan. Je kunt deze reizen het hele seizoen door boeken en vaak is het mogelijk om extra’s bij te boeken zoals de huur van een complete golfuitrusting.

Zijn de kosten voor een zakenreis aftrekbaar?

In veel gevallen kun je de kosten die je maakt voor een zakenreis aftrekken van de inkomstenbelasting. Natuurlijk moet de reis dan wel een duidelijk zakelijk karakter hebben. Als je met je echtgenote een weekendje weg wilt is de kans groot dat je boekhouder dit niet als zakenreis wil aanmerken. Maar als je dat weekend doorbrengt met een zakenpartner en het ook nog eens een goede deal oplevert dan is er alle reden om de kosten voor de trip in mindering te brengen op je bedrijfsresultaat. Zo kun je ook nog eens heel voordelig een leuk en waardevol weekend doorbrengen met een zakenrelatie die wellicht ook in de toekomst nog goed van pas kan komen.

Reacties