Sander Wijdemans
19 oktober 2022 09:09
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Zo bedank je je personeel aan het einde van het jaar

Teamwork makes the dream work! Het einde van het jaar is aangebroken, en dat betekent dat het tijd is om na te gaan denken over hoe je je personeel het beste kunt bedanken voor al hun harde werk van het afgelopen jaar. Een eenvoudig “dank je wel” wordt altijd gewaardeerd, maar als je écht je dankbaarheid wilt tonen, volgen hier een paar ideeën om je op weg te helpen.

Zo bedank je je personeel aan het einde van het jaar

Geef ze vrije tijd cadeau

Je personeel werkt het hele jaar hard, dus waarom geef je ze niet het cadeau van wat vrije uurtjes? Of het nu gaat om een extra vrije dag rond de feestdagen of een uitgebreide vakantie, tijd weg van het werk zorgt ervoor dat ze zich kunnen opladen en uitgerust terugkomen voor het nieuwe jaar. Een frisse, nieuwe start! En als je geen hele week vrij kunt krijgen, zal zelfs een halve dag of een paar dagen ook gewaardeerd worden.

Trakteer ze op een vakantie feestje

Hoe kun je het einde van een succesvol jaar beter vieren dan met een feestje? Je kunt het low-key houden met wat eten en drinken op kantoor, of er helemaal voor gaan en een locatie afhuren. Hoe dan ook, je personeel zal het fantastisch leuk vinden zich te kunnen uitleven en plezier te hebben na zo hard gewerkt te hebben. Waarom gebruik je het niet als gelegenheid om ook meteen zakelijke kerstkaarten naar je werknemers zakenrelaties te sturen? Het is een leuke en feestelijke manier om je waardering voor hun zaken te tonen, en het kan je helpen om top-of-mind te blijven tijdens de drukke feestdagen.

Geef ze een bonus

Nu het jaar ten einde loopt, is het tijd om na te denken over kerstbonussen. Tenminste, als het budget het toelaat. Een mooie manier om je personeel te laten zien dat je ze waardeert. En bovendien krijgen ze zo een beetje extra geld in hun zak voor de feestdagen of voor die ene langverwachte vakantie. Ben je druk bezig met het schrijven van de kerstkaarten voor je personeel? Vertel ze dan hierin ook meteen dat ze een mooi extraatje krijgen. Hoe fijn is dat om te lezen! Hoe je er ook voor kiest om je personeel deze feestdagen te bedanken, onthoud dat een beetje veel oplevert. Neem dus de tijd om je waardering te tonen en ze even extra in het zonnetje te zetten. Ze verdienen het!

Reacties