Sander Wijdemans
29 augustus 2022 15:16
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Zo houd je de werkvloer schoon

Om maximaal te presteren, is het belangrijk dat alle voorwaarden op kantoor daarvoor aanwezig zijn. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om in een goede schone omgeving te kunnen werken. Daar heeft iedereen op kantoor een taak in. Het is alleen wel belangrijk dat jij als ondernemer daarvoor de basis legt. Dat doe je bijvoorbeeld door te zorgen dat het elke ochtend helemaal schoon is wanneer iedereen binnenkomt. Aan de hand van de volgende zaken kan je zorgen dat alles op orde is.

Zo houd je de werkvloer schoon

Alles op tijd stofzuigen

Zorg er in de eerste plaats altijd voor dat alles mooi schoon en fris is. Daar kunnen robots een belangrijke rol in spelen. Die kan je namelijk zo instellen zodat ze iedere avond of nacht wanneer iedereen weg is de vloer schoon zuigen. Dat het iedere ochtend lekker schoon is, maakt het alvast aantrekkelijker om er direct keihard tegenaan te gaan. Bovendien is het ook veel gezonder wanneer er geen stof en pollen in het kantoorpand blijven rondhangen. Alle reden om dus voor een robot te kiezen voor deze klus.

Vuil direct weggooien

Maak het ook gebruikelijk om vuil direct weg te gooien op kantoor. Dat doe je bijvoorbeeld door te zorgen dat er op alle strategische plekken goede vuilnisbakken staan. Zo maak je het voor alle medewerkers gemakkelijk om zich hieraan te houden. Wanneer je het helemaal goed wilt aanpakken, dan zorg je ook dat het vuil direct gescheiden kan worden. Daarmee kan je dan dus nog net wat meer bereiken. Wanneer dit een gewoonte is, zal niemand hier ook een probleem van maken op de werkvloer.

Kies de gezonde optie

Het is ook slim om het afval bij de bron aan te pakken. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om altijd de gezonde optie te kiezen. Dit is de optie die zo min mogelijk afval met zich meebrengt. En het afval dat er wel van overblijft moet niet schadelijk en het liefst herbruikbaar zijn. Door het op deze manier aan te pakken, maak je het probleem direct al een flink stuk kleiner. Dat maakt het alleen maar simpeler om te zorgen dat de werkvloer ook echt goed schoon blijft.

Een professional inschakelen

Om het hardnekkige vuil op de werkvloer aan te pakken, is het slim om dit niet zelf te doen. Daarvoor schakel je een professioneel schoonmaakbedrijf in. Heb je ervoor gezorgd dat er per kwartaal of per halfjaar een keer een grote schoonmaak wordt gedaan? Dan kan je er zeker van zijn dat dit ook heel goed uitpakt voor je prestaties. Een lekker fris kantoor nodigt ook uit om het beste uit jezelf te halen. Hierin investeren kan je dus op de lange termijn juist heel veel opleveren.

Reacties