Sander Wijdemans
5 november 2020 17:30
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

3 redenen om voor ERP te kiezen

Digitalisering en automatisering zou continu prioriteit moeten hebben. Het maakt niet uit of het goed of slecht gaat met de economie: jouw bedrijf moet met de tijd meegaan. Wij geven 3 redenen om je bedrijf toekomstproof te maken.

3 redenen om voor ERP te kiezen

Je maakt processen eenvoudiger

Een groot voordeel van digitalisering en automatisering? Je kijkt met een scherp oog naar je huidige bedrijfsprocessen. Kan het makkelijker? Is die driedubbele check echt nodig? Of gaat soms iets per ongeluk de deur uit zonder akkoord? Door je processen te automatiseren met efficiënte ERP-software, kun je ze direct stroomlijnen.

Zo zorg je bijvoorbeeld dat een leidinggevende altijd een offerte checkt. Of je wijst één verantwoordelijke aan per project, zodat medewerkers altijd weten wat onder hun verantwoordelijkheid valt en waar ze collega’s voor kunnen aanspreken. Stukken duidelijker.

Op maat gemaakt voor ieder bedrijf

Goede standaardsoftware kun je op maat maken voor ieder bedrijf. Iedere branche heeft zo zijn eigen processen. Zo kun je met ERP transport een stuk efficiënter maken.

Als transportbedrijf kun je zelfs je WMS en TMS koppelen aan de ERP-software. Dat betekent dat je primaire en operationele processen aan elkaar verbonden zijn. Het voordeel hiervan? Eenmalige vastlegging. Geen extra werk meer omdat je informatie moet overtypen. En je vermindert het aantal fouten, doordat je alles in één database hebt staan.

De beschikbaarheid van chauffeurs hoeft niet meer in Excel. Die kan gewoon in het systeem worden opgeslagen. Ze kunnen dit ook zelf doorgeven. En daarbij maakt het niet uit of ze thuis zijn of ergens in Zuid-Europa rondrijden of rondvaren.

Geen hoge opstartkosten

Bedrijven zijn soms huiverig dat het veel geld kost om over te schakelen naar een digitale, toekomstproof werkwijze. Maar niets is minder waar. Je hebt niet te maken met hoge opstartkosten. Je betaalt gewoon per maand.

En niet alleen dat: als je een goede softwareleverancier hebt, worden updates gewoon automatisch doorgevoerd. Hierdoor weet je ook zeker dat je voldoet aan Nederlandse wet- en regelgeving. Dat zit namelijk standaard bij de software ingebakken.

Reacties