Sander Wijdemans
28 juli 2022 17:02
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

3 tips bij de aanschaf van een zakelijke printer

Zelfs nu de digitalisering in volle gang is, blijven we veel printer. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse bedrijven jaarlijks gemiddeld zo’n 13.000 afdrukken maken. Vaak zijn ze in het bezit van meerdere printers. Kortom: over printers valt nog veel meer te leren. Het is een feit dat we duurzamer zouden kunnen printen. Daar zijn de meeste printers tegenwoordig wel op berekend. Uiteindelijk valt of staat milieuvriendelijk printen bij de keuze voor een goede printer. Want waar let je op als je een zakelijke printer aanschaft? Wat is belangrijk? We zetten drie tips op een rijtje.

3 tips bij de aanschaf van een zakelijke printer

1.      Hoeveel afdrukken worden er gemaakt?

Inkjetprinters zijn over het algemeen de populairste keuze. Zeker bij consumenten. In het bedrijfsleven ligt dit soms wel een beetje anders. Wie veel print, heeft doorgaans namelijk meer baat bij een laserprinter. Maar wat is nu precies het verschil?

Inkjetprinters maken gebruik van vloeibare inkt die met behulp van cartridges op de juiste plek in het vel worden gedrukt. Bij laserprinters wordt er een projectie gemaakt van hetgeen dat geprint moet worden. Vervolgens blijft de toner kleven aan de drum die de specifieke plekken belicht. Zo wordt de inkt geprojecteerd op het vel. Door de warmte van de printer, hecht dit zich vervolgens aan het papier vast.

Beheer je een klein bedrijf en maak je relatief weinig afdrukken? Dan heb je voldoende aan een inkjetprinter. Deze is misschien niet al te snel en niet in staat om heel veel afdrukken met slechts één cartridge te maken, maar voor een klein bedrijf meer dan voldoende. Een laserprinter is veel sneller en kan met gemak per maand 50.000 afdrukken maken. Een prima keuze voor grotere bedrijven of bedrijven die voor het verrichten van hun werkzaamheden heel veel moeten printen.

2.      Kleurenprinter of toch niet?

Vraag jezelf ook goed af of je wel een kleurenprinter nodig hebt. De meeste bedrijven printen enkel tekst. Dan maakt kleur natuurlijk weinig uit. Over het algemeen zijn kleurenprinters een stuk duurder dan een monoprinter. Hiermee kun je dus eenvoudig besparen.

Binnen een bedrijf waar vooral presentatiemateriaal wordt gedrukt is kleur juist weer belangrijker. Op die manier komen bijvoorbeeld logo’s en afbeeldingen beter tot hun recht wanneer deze naar klanten worden gestuurd.

3.      Welke extra opties zijn er nodig?

Er is alles voor jouw printer om deze in staat te stellen de belangrijkste werkzaamheden te verrichten. Van kopiëren tot scannen en het printen van mooie afbeeldingen. Met een goede printer worden veel werkzaamheden uit handen genomen. Wees je er wel van bewust welke extra opties je dagelijks gebruikt of wilt gebruiken. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat iedere printer kan scannen of kopiëren. Een printer is uitsluitend bedoeld om te printen. Alle bijkomende extra’s zijn dus extra toevoegingen waar je doorgaans ook meer voor moet betalen. Bovendien kan het ook zo zijn dat je extra materialen moet aanschaffen.

Vraag jezelf daarom goed af welke opties écht nodig zijn en welke juist niet. Zo kun je eenvoudig besparen en weet je precies hoe de benodigde printer van jouw bedrijf eruit moet zien. 

Reacties