Sander Wijdemans
5 november 2018 14:20
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

5 dingen die in het kerstpakket niet mogen ontbreken dit jaar!

5 dingen die in het kerstpakket niet mogen ontbreken dit jaar!

Een kerstpakket hoort er weer helemaal bij. En het is een van de beste manieren om (zowel zakelijk als privé) de partners tevreden te houden. Natuurlijk kunt u kiezen uit diverse kant-en-klaar pakketten. Maar wat dacht u van een pakket waarvan u ieder item zelf kiest? Persoonlijker kan het immers niet en het is toch bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden blijft! De volgende vijf zaken mogen niet ontbreken aan het kerstpakket.

1. Originele verpakking

Een kerstpakket is natuurlijk altijd leuk om te geven en te ontvangen. Maar kies dit jaar eens niet voor een standaard doos, maar gebruik uw fantasie. Tenslotte kunt u de verpakking net zo verrassend laten zijn als de inhoud. Als de verpakking bijzonder is en wellicht ook gebruikt kan worden, heeft u het eerste succes al geboekt. Een mooie tas of een leuk kistje kunnen natuurlijk, maar er is zoveel meer mogelijk.

2. De kerstkaart met wens

Deze mag u beslist niet vergeten en u mag er zeker wat tijd insteken. Kies een kaart waarmee u een boodschap overbrengt. Dat kan uiteraard ook met de tekst die u daarop vermeld. Misschien bent u erg goed in het verzinnen van een dergelijke tekst. Maar de meeste van ons gaat dat wat moeilijker af. Kies er dit jaar toch voor om zelf de tekst op de kaart te maken en die niet van het web te halen. Die persoonlijke geste zal beslist iets betekenen voor uw partners.

3. Chocolade

Een kerstpakket zonder chocolade kan natuurlijk echt niet. Maar ook in dit geval mag u er dit jaar wel eens iets bijzonders van maken. Bijna overal zijn inmiddels chocolaterieën gevestigd die niet alleen lekkere, maar ook bijzondere zaken met chocolade maken. Daar kunt u dus beslist mee scoren, zeker als u de smaak van uw partners kent. In ieder geval kunt u kiezen voor een bijzondere uitvoering van de kerstchocolade dit jaar.

4. Wijn hoort erbij

De kerst is ook de periode van lekker eten. Ook in ons land drinken we steeds vaker daar een lekker glas wijn bij. Een fles wijn (of meerdere) die geschikt is voor het kerstdiner mag dan ook dit jaar niet ontbreken aan het kerstpakket. Als u de smaak van uw partners kent op wijngebied, is het eenvoudig kiezen. Maar ook om iets bijzonders te geven, wat geschikt is voor iedereen, kunt u online wijn bestellen. De hele wereld aan wijn is tegenwoordig ook online te vinden en te bestellen.

5. Muziek

Bij kerst hoort sfeer en wat is nu meer geschikt om sfeer te maken dan muziek. Op dit punt kunt u eveneens duidelijk maken dat u dit jaar extra moeite doet voor het kerstpakket. Neem niet zomaar een kerst-cd of iets vergelijkbaars, maar maak een bewuste keuze. In sommige gevallen is het misschien zelfs mogelijk om dit mooie geschenk in het kerstpakket in de vorm van kaartjes voor een kerstconcert te realiseren. Dat is een echte verrassing.

Bent u er klaar voor en heeft u er zin in? Dan wordt het kerstpakket dit jaar het mooiste dat u ooit heeft gegeven.

Reacties