Sander Wijdemans
15 november 2023 09:06
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

5 Effectieve Manieren om de Stroomvoorziening op de Bouwplaats te Vergroten

Op een bouwplaats is een betrouwbare stroomvoorziening van cruciaal belang. Hierdoor kunnen werknemers met elektrische gereedschappen werken, machines aandrijven en verlichting te hebben voor veiligheidsdoeleinden. Helaas kunnen bouwplaatsen soms te maken krijgen met stroom problemen, zoals onvoldoende energiecapaciteit of een gebrek aan aansluitpunten. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om de stroomvoorziening op de bouwplaats te vergroten. In dit artikel worden vijf van deze methoden besproken.

5 Effectieve Manieren om de Stroomvoorziening op de Bouwplaats te Vergroten

Tijdelijke generatoren:

Een van de meest gebruikte methoden om de stroomvoorziening op de bouwplaats te vergroten, is door het gebruik van tijdelijke generatoren of stroom verdeelkasten. Deze generatoren worden vaak ingezet wanneer er onvoldoende energiecapaciteit is of wanneer er geen toegang is tot het elektriciteitsnetwerk.Tijdelijke generatoren of een verdeelkast van AIC,  kunnen worden geïnstalleerd om de benodigde elektriciteit te leveren voor alle activiteiten op de bouwplaats. Het is belangrijk om een generator te kiezen die voldoende vermogen heeft om aan de behoeften van de bouwplaats te voldoen.

Verhoogd vermogen van de aansluitpunten:

Een andere manier om de stroomvoorziening op de bouwplaats te vergroten, is door het vermogen van de aansluitpunten te verhogen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om extra stroomaansluitingen te creëren of de bestaande aansluitpunten te upgraden. Dit kan worden gedaan door samen te werken met een elektricien en te zorgen voor de juiste bekabeling en schakelapparatuur van AIC. Door het vermogen van de aansluitpunten te verhogen, kan de bouwplaats meer elektrische apparatuur en machines gebruiken zonder dat er stroom problemen ontstaan.

Gebruik van zonne-energie:

Een duurzame manier om de stroomvoorziening op de bouwplaats te vergroten, is door gebruik te maken van zonne-energie. Door zonnepanelen te installeren, kan de bouwplaats profiteren van schone en hernieuwbare energie. Zonne-energie kan worden gebruikt om verlichting en kleinere elektrische apparaten van stroom te voorzien. Het kan ook helpen om de afhankelijkheid van generatoren te verminderen, wat kostenbesparend kan zijn op de lange termijn.

Stroombeheer en -optimalisatie:

Een andere effectieve manier om de stroomvoorziening op de bouwplaats te vergroten, is door middel van stroom beheer en -optimalisatie. Dit omvat het identificeren van energieverspillende processen en het nemen van maatregelen om het energieverbruik te verminderen. Bijvoorbeeld door het gebruik van energiezuinige verlichtingssystemen, het uitschakelen van ongebruikte apparatuur en het regelmatig onderhouden van elektrische machines. Door bewust om te gaan met energie en het optimaliseren van stroomverbruik, kan de beschikbare stroom efficiënter worden gebruikt en kan de algehele stroomvoorziening worden vergroot.

Samenwerking met energieleveranciers:

Tot slot kan samenwerking met energieleveranciers helpen om de stroomvoorziening op de bouwplaats te vergroten. Door contact op te nemen met de lokale energieleverancier, kan er worden gekeken naar mogelijkheden om het energienetwerk uit te breiden of om tijdelijke aansluitingen te regelen. Het is belangrijk om deze samenwerking vroegtijdig aan te gaan, zodat de benodigde werkzaamheden en aanpassingen op tijd kunnen worden uitgevoerd.

Reacties