Sander Wijdemans
18 december 2014 11:16
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

7 Tips bij de aankoop van een tablet en vergelijkbare ICT-apparatuur

Een tablet is voor velen nog een vrij onbekend product als het gaat om de mogelijkheden in functionaliteiten en merken. Waar dien je op te letten bij de aankoop van een tablet?

7 Tips bij de aankoop van een tablet en vergelijkbare ICT-apparatuur

Grootte

Een tablet van 10 inch werkt het fijnst voor het werken aan documenten en foto’s of het bekijken van video’s, echter wanneer je je tablet vaak meeneemt onderweg is een tablet van 7 inch aan te bevelen, of wanneer je veel games speelt en boeken leest. Tablets zijn er van 5,5 tot 13,3 inch!

Beeldverhouding

Films worden meestal opgenomen in de 16:9 verhouding. Met een tablet met de 4:3 verhouding, zoals een iPad, betekent dit dat je onder en boven de film een dikke balk krijgt.

Besturingssysteem

Je hebt de keuze tussen iOS van Apple (de zogenaamde iPad), Android van Google en Windows van Microsoft. De verschillen zijn miniem. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Je keuze kun je ook af laten hangen van de smartphone die je al dan niet bezit. Wanneer je al een iPhone hebt met meerdere (betaalde) apps, hoef je bij aankoop van een iPad niet je apps opnieuw te zoeken en te kopen.

iOS wordt gezien als het meest gebruiksvriendelijk en met het grootste aantal apps die geoptimaliseerd zijn voor tablets, een iPad is echter wel duurder. Het nieuwe Windows 8 is het duurst maar biedt als grote voordeel dat je bestanden uit kunt wisselen met je bestaande pc of laptop die op Windows draait. Met Android kun je meerdere gebruikersprofielen aanmaken.

Touchscreen

Je hebt de keuze uit een capacitief en resistief touchscreen. Een capacitief touchscreen werkt met lichte aanraking, een resistief touchscreen werkt met druk, bijvoorbeeld met je nagel of een pennetje (stylus). Een capacitief touchscreen is duurder. Hier kun je ook een duurder pennetje bij kopen. Daarnaast kan er een toetsenbord op het scherm zitten of kun je een los toetsenbord aansluiten.

Sim-kaartaansluiting

Internetten op je tablet kan via een ethernetkabel en netwerkapparatuur of draadloos via WiFi. Wil je ook onderweg internet op je tablet of werk je soms op plekken waar geen WiFi is? Kies dan voor een tablet met sim-kaartaansluiting / 3G / 4G. Je gaat dan online zoals bij een mobiele telefoon. Koop dan wel een tweede simkaart of ga voor een extra sim-only abonnement speciaal voor tablets.

Phablet

Een phablet zitten tussen een mobiele telefoon en tablet in. Het is een smartphone met een groter scherm, je kunt er dus ook mee bellen.

Prijs

acties en goedkoopste tablets en computersuppliesHoe lager de prijs hoe minder over het algemeen de resolutie, snelheid en het opslaggeheugen is. De prestaties zijn echter voldoende voor normaal gebruik, om wat te browsen en video’s te kijken. Sommige tablets bieden ook de mogelijkheid om het opslaggeheugen later uit te breiden met een SD-kaart.

Bekijk alle mogelijkheden voor tablets en accessoires online op sites als Goedkoopste Computersupplies of vraag bijvoorbeeld een familielid met tablet of je deze even mag uitproberen!


Reacties