Hans van Schip
1 augustus 2014 09:24
door Hans van Schip
Categorie:
Marketing

Algoritme wijzigingen van Google in mooi overzicht!

Algoritme wijzigingen heeft Google sinds haar start regelmatig doorgevoerd. In deze infographic zie je een mooi en duidelijk overzicht van alle algoritmewijzigingen door de jaren heen.

infographic google algorithm changes keyword seo

Deze duidelijke Infographic met de belangrijkste algoritme wijzigingen van Google door de jaren heen kwam ik tegen op Hubspot. De bron hiervoor was de zeer uitgebreide data van het bekende Moz met alle algoritme wijzigingen.

Gerelateerde posts over algoritme wijzigingen van Google

Sinds de start van het Bedrijven Blog Nederland hebben verschillende bloggers, inclusief ik zelf, regelmatig over de algoritme wijzigingen van Google geschreven. Daar wordt met informatie, toelichting, uitleg en tips dieper ingegaan op de gevolgen van zo’n algoritme wijziging. Wat hield die wijziging door Google precies in, wat betekent het voor jouw website of webshop en vooral… wat moet jij aan de hand van die algoritme wijzigingen nu doen.

Hieronder som ik ze voor je op, van recent naar ouder:

Het nieuwe Google algoritme: “Hummingbird” oftewel Kolibrie uitgelegd
Wat moet je van Hummingbird weten met Infographic en duidelijke toelichting / uitleg.

Focus minder op linkbuilding en meer op Social Media
Hier uitleg over het verschil van algoritme updates en wijzigingen van data en de waarvoor de Panda- en Penguin Updates dien(d)en.

SEO – Zoekmachine Optimalisatie: Veranderingen zomer 2013
De veranderingen in de zomer van 2013 werden door Google’s Matt Cutts gegeven in een video. De video met toelichting zie je hier. Ging toen met name om de Penguin Update.

Verbeter content met deze technieken en SEO – Zoekmachine Optimalisatie: verbeteren conten-deel 2
Na de Panda- en Penguin updates moest de focus naar content. Hoe je de content op jouw website / webshop in een landingspagina het best kan opbouwen en hoe je deze content optimaliseert om hoog in Google te komen lees je in deze 2 artikelen


Reacties