Melissa Gerards
28 maart 2017 10:31
door Melissa Gerards
Categorie:
Direct Marketing

Nieuw B2B-netwerkplatform Mercateo Unite gelanceerd

#Advertorial

Neutrale infrastructuur voor het eerst gepresenteerd aan aanbieders en inkopers

Het B2B-netwerkplatform Mercateo Unite is in Duitsland gelanceerd. Het nieuwe platform werd van 14 tot 18 maart 2017 gepresenteerd op verschillende branche evenementen zoals de 8e BME eSolution Days, LogiMAT 2017 en het 4e PVH-congres. Mercateo leverde hiermee een bijdrage aan de discussie rondom digitalisering en de vormgeving van een Europees B2B-netwerk. In Nederland en België is de lancering voor 2018 gepland.

“Wanneer een elektronisch platform erin slaagt zakelijke partners snel en veilig met elkaar te verbinden én hierbij ook diversiteit, innovatie en gestroomlijnde werkprocessen mogelijk maakt, dan levert het een belangrijke bijdrage aan de digitalisering van de economie”, is Silvius Grobosch, bestuurslid van de Duitse vereniging voor inkoop en logistiek (BME), overtuigd.

Dat een dergelijk netwerk voor alle deelnemers, ondanks verschillen in digitaliseringsgraad, even bereikbaar moet zijn, reflecteerden ook de drie genoemde evenementen. Terwijl sommige het potentieel van digitalisering beter willen benutten en vorm willen geven aan de digitale transformatie (BME eSolution Days en LogiMAT), vragen andere nog “Alles online, of …?” (PVH Congres).

Nieuwe B2B netwerkplatform Mercateo Unite gelanceerd.

“In e-commerce is de toekomstige levensvatbaarheid van bedrijven afhankelijk van in hoeverre zij geavanceerde, schaalbare en state-of-the-art systemen gebruiken zonder te zeggen: ik kan het allemaal zelf.” zegt Martin Groß-Albenhausen, vervangend directeur van de Duitse Vereniging voor E-commerce bevh.

“Dat is een complete omkering van hoe ondernemingen zich tot nu toe hebben gezien: als je jezelf in de toekomst als onderdeel van een netwerk ziet, waarin je dingen met anderen deelt en van de prestaties van anderen profiteert, dan kun je in de ontwikkeling opschalen”, aldus Groß-Albenhausen.

B2B platform Mercateo Unite“Het platform Mercateo Unite creëert een digitale omgeving voor coöperatie in inkoop en handel. Inkopers, handelaren en fabrikanten kunnen hier een netwerk vormen en transacties digitaal afwikkelen“, zegt Sebastian Wieser, oprichter en bestuurder van Mercateo.

Als exploitant stelt Mercateo zeker dat deze infrastructuur neutraal opgesteld is ten opzichte van alle betrokken partijen. Mercateo Unite is neutraal opgesteld tegenover zowel handelaren en fabrikanten alsmede de inkopende kant.

“De deelnemers profiteren hierdoor van het beste van twee werelden: persoonlijk contact wordt gecombineerd met digitale ondersteuning”, legt Wieser de voordelen uit.

Reacties