Sander Wijdemans
27 juni 2023 16:04
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

De 3 beste personeelsplanning apps van 2023

Personeel op de juiste manier inplannen is een complex en tijdrovend karwei. Het meest lastige: hoe plan je iedereen zo efficiënt mogelijk in, zónder dat het ten koste gaat van personeelstevredenheid? Om je daarbij te helpen zijn er handige personeelsplanning apps op de markt. Deze helpen je om personeel snel en efficiënt in te plannen. Dit bespaart tijd, geld én zorgt voor tevreden gezichten.

1. Werktijden.nl

De onbetwiste nummer 1 is de app van Werktijden.nl. Met de personeelsplanning software van Werktijden.nl maak je razendsnel overzichtelijke roosters op basis van de beschikbaarheid van werknemers. Medewerkers kunnen zelf hun beschikbaarheid doorgeven, verlof aanvragen en – met toestemming – diensten ruilen. Met deze app betrek je personeel actief bij het plannen, waardoor de werknemerstevredenheid toeneemt. Steker nog: hiermee voorkom je overbelasting en onderbelasting. Daarnaast ontvang je rapportages waarmee je waardevol inzicht krijgt in efficiëntie.

personeelsplanningapp

Toegankelijk en gebruiksvriendelijk

De app van Werktijden is qua functionaliteit en design extreem gebruiksvriendelijk. Het kleurgebruik, lettertype en navigatie is voor iedereen overzichtelijk en duidelijk. Voor afwijkende diensten worden bijvoorbeeld specifieke kleuren gebruikt. Daardoor valt het direct op als er iets ‘anders’ is. Daarnaast is de personeelsplanning 24/7 inzichtelijk en kun je gebruik maken van pushmeldingen als er bijvoorbeeld plots een dienst open staat door een ziekmelding.

Inzicht met rapportages

De slimme personeelsplanning app van Werktijden.nl houdt automatisch rekening met minimale en maximale contracturen van personeelsleden. Hierdoor overschrijd je deze niet. Hetzelfde geldt voor het inroosteren van pauzes. Daarnaast krijg je rapportages van gewerkte uren, verlof, ziekteverzuim en afdelingsuren. Met deze data krijg je zeer belangrijke inzichten. Aan de hand daarvan kun je veranderingen doorvoeren die je bedrijf efficiënter laat werken. 

personeelsplanningsoftware

Bekende klanten

Zowel kleine als grote bedrijven werken met de app van Werktijden.nl. Onder andere Primera, Bruna, Rituals en Specsavers. Maar ook kleinere bedrijven, zoals lokale slagers, bakkerijen, productiebedrijven en de horeca. De reviews zijn lovend. Probeer de app 14 dagen gratis uit, zonder automatische verlenging. Voor een abonnement op Werktijden.nl betaal je een vast maandbedrag van € 10 en € 3,75 per medewerker. Extraatje: je huidige rooster wordt gratis geïntegreerd in de software.

2. ZoomShift

ZoomShift is een andere handige personeelsplanning software om personeel mee in te roosteren. Met deze applicaties kun je roosters maken aan de hand van templates. Ook bij deze applicatie kunnen medewerkers hun beschikbaarheid makkelijk doorgeven en vrij dagen aanvragen. 

Inzicht in personeelskosten

Een belangrijk voordeel van ZoomShift is dat je een duidelijk inzicht van de personeelskosten hebt. Bij elke dag zie je hoeveel dit qua personeel en uren kost. Hiermee kun je dus makkelijk nagaan waar je geld wint en geld verliest.

Alleen in het Engels

Eén ding om rekening mee te houden: ZoomShift is een Engelstalige applicatie. Dat maakt het lastiger om de app te gebruiken. Je kunt de tool – net als Werktijden – 14 dagen gratis uitproberen. Daarna zijn de kosten van het abonnement afhankelijk van het pakket dat je kiest. Kies je voor de Premium-versie van ZoomShift, dan betaal je maandelijks $ 5 per gebruiker.

3. Shiftbase

Shiftbase is een personeelsplanning app, die zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar is. Shiftbase kent een gratis versie én een betaalde versie. Met de gratis versie kun je personeel inroosteren, maar is het voor personeelsleden bijvoorbeeld niet mogelijk om hun beschikbaarheid door te geven of om diensten te ruilen. In dat geval verschilt het dus niet zoveel van bijvoorbeeld Excel.

Betaalde versie

De betaalde pakketten van Shiftbase hebben een hoop extra features. Met het Starter-abonnement deel je het rooster eenvoudig met het personeel. Bovendien is het met deze variant voor personeelsleden wél mogelijk om diensten te ruilen en om hun beschikbaarheid door te geven.

Premium versie

Met de Premium-versie van Shiftbase heb je nog net iets meer mogelijkheden. Zo kun je met de Premium-versie een onbeperkt aantal afdelingen creëren, net als bij Werktijden.nl standaard het geval is. Bovendien krijg je met het Premium-abonnement toegang tot features als open diensten.

Nadeel: minder gebruiksvriendelijk

De verschillende abonnementen en versies kunnen voor verwarring zorgen. Daarnaast werkt de app minder gebruiksvriendelijk dan bijvoorbeeld Werktijden.nl. Houd daar dus rekening mee bij je overweging. Het Starter-abonnement van Shiftbase.com kost € 3 per medewerker, met een minimumbedrag van € 30. Voor Premium betaal je € 4 per medewerker met een minimum van 10 medewerkers.

Conclusie

Alle drie de personeelsplanning apps die we hierboven benoemd hebben, zijn een prima keuze. Voor Nederlandse bedrijven is Werktijden.nl de beste optie. Dit geldt voor zowel grote als kleine bedrijven. Deze app is Nederlandstalig en beschikt over onmisbare features. Daarnaast is de support goed en zijn de reviews lovend. Kortom: stop met Excelroosters en laat je verwonderen door een personeelsplanning app. Maak je vooral geen zorgen over de kosten, want die haal je er ongetwijfeld uit.

Reacties