Sander Wijdemans
12 december 2022 13:11
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Dingen om in overweging te nemen bij het opzetten van een B.V.

Bij het opzetten van een bedrijf worden ondernemers vaak geconfronteerd met een groot aantal beslissingen, van het beslissen welke diensten ze willen aanbieden tot het kiezen van de juiste bedrijfsstructuur. Het opzetten van een besloten vennootschap (B.V.) is een populaire optie voor ondernemers, omdat het beperkte aansprakelijkheid biedt en relatief eenvoudig op te zetten is. Maar er zijn een aantal belangrijke zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij het oprichten van een B.V.. Zit je eraan te denken om een B.V. op te zetten? Lees dan snel verder! 

Dingen om in overweging te nemen bij het opzetten van een B.V.

Inschrijven bij de KvK

Een van de eerste dingen die je moet doen bij het oprichten van een B.V. in Nederland is je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De KvK is het officiële handelsregister van Nederland. Het register zal je helpen bij het opzetten van de B.V. en het afhandelen van de andere administratieve procedures die nodig zijn bij het starten van je bedrijf. Een B.V. oprichten is vrij eenvoudig, mits je over alle benodigde informatie beschikt. Heb je al een bedrijf dat geregistreerd is? Dan kun je ervoor kiezen om dit om te laten zetten door de KvK. In dat geval zul je een nieuw KvK-nummer ontvangen.

Het aanvragen van een BTW-nummer

Zodra je je B.V. hebt geregistreerd bij de KvK, moet je een BTW-nummer aanvragen. BTW staat voor Belasting Toegevoegde Waarde. Het is een Europese belasting op de verkoop van goederen en diensten. Bedrijven die een bepaalde hoeveelheid goederen in Nederland verkopen, zijn verplicht om BTW te innen over de goederen en bij elke verkoop een BTW-factuur te verstrekken.

Een bank kiezen

Het kiezen van een bank om de financiën van een bedrijf te regelen is een van de belangrijke dingen die je moet doen bij het oprichten van een B.V. in Nederland. Veel banken bieden speciale B.V. rekeningen aan voor bedrijven. Het kiezen van de juiste bank voor de B.V. kan een groot verschil maken in hoe soepel de dagelijkse activiteiten verlopen. Je kunt bijvoorbeeld de volgende factoren in overweging nemen bij het kiezen van een bank voor een B.V.: 

– Heeft de bank een filiaal in de buurt van het kantoor? 

– Heeft de bank een online platform? 

Bij het kiezen van een bank voor de B.V. moet je ook rekening houden met het volgende: 

– Welk type rekening bieden ze aan? 

– Hoe flexibel is het betalingsschema?

– Hoeveel kost een rekening bij deze bank? 

– Zijn er onderhoudskosten voor de rekening? 

– Is het personeel van de bank behulpzaam?

Dit zijn de eerste stappen die je zult moeten ondernemen. Wil je ervoor zorgen dat het opzetten van een B.V. zo spoedig mogelijk verloopt? Neem dan zeker een kijkje bij NOTRS. Zij helpen je met alles wat te maken heeft met het opzetten van een B.V.. 

Reacties