Sander Wijdemans
21 oktober 2020 08:39
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Dit is hoe je eenvoudiger events organiseert en beheert

Wie events organiseert weet dat het managen van al die details vaak heel lastig is. Voor je het weet ben je aan het jongleren met tijden, schikkingen, dieetvoorkeuren en persoonlijke verzoekjes en lijk je het overzicht helemaal kwijt te zijn. Een ineffectieve communicatie zorgt er vervolgens voor dat het hek helemaal van de dam is en gasten met frustraties achterblijven. Magic Event Manager, een tool voor aanbieders van eventlocaties, brengt daar verandering in.

Maak kennis met Magic Event Manager

De tijd van papieren agenda’s behoort al langer tot het verleden. Veel eventorganisatoren stapten dan ook over op Excel-bestandjes waarin ze afspraken bijhielden en het een en ander noteerden. Zelfs facturen werden op die manier opgesteld, maar dat had toch een aantal nadelen. Zo was het heel tijdrovend, bracht het een groter risico op fouten mee en kan je je natuurlijk vragen stellen over de noodzakelijke beveiliging van persoonsgegevens. Daarop zijn ze dan weer overgestapt naar andere clouddiensten. Een heuse verbetering, maar zelden zijn ze afgestemd op de noodzaken van eventorganisatoren en zijn ze echt klantvriendelijk ontworpen.

Beheer en organiseer events met Magic Event Manager en maak het jezelf eenvoudiger. Dit is het enige op de cloud gebaseerd eventmanagementsysteem dat zo uitgebreid is. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over talloze koppelingen en hoef je niet voortdurend overal dezelfde informatie in te putten, met een toegenomen risico op tikfouten als logisch gevolg.

Wat zijn de mogelijkheden van Magic Event Manager?

De mogelijkheden van Magic Event Manager zijn heel uitgebreid en omvatten eigenlijk alle noden die hedendaagse aanbieders van eventlocaties hebben. Zo komt het in de eerste plaats met een eigen CRM-pakket voor het beheer van klanten en het centraliseren van alle klantinformatie. Daarnaast heeft het tools om offertes te maken, te beheren en in facturen om te zetten. Een pluspunt is dat klanten ook zelf online offertes kunnen maken, bijvoorbeeld voor hun verjaardagsfeest of vergaderruimte. Dergelijke offertes zet je eenvoudig om in facturen die je vervolgens opvolgt en online laat betalen. Dat scheelt toch al snel tientallen minuten per offerte. En die tijd kan je dan weer in het event investeren.

Naast dit administratief luik omvat Magic Event Manager verschillende tools die helpen om evenementen te organiseren en te beheren. Het gaat dan om tools voor agenda- en zaalbeheer, voor het opstellen van eventlijsten, om extra arrangementen aan te bieden, om keukensheets en partysheets op te stellen of zelfs tools om rekening te houden met specifieke dieetwensen. Ten slotte omvat het pakket automatische back-ups en genereer je automatisch statistieken. Die gebruik je dan weer om strategische keuzes te maken. En dat alles binnen één omgeving.

Voor wie is Magic Event Manager geschikt?

Magic Event Manager is geschikt voor elke eventlocatie die online arrangementen aanbiedt, offertes opstelt en evenementen organiseert. Het wordt veelvuldig gebruikt door aanbieders van trouw- en vergaderlocaties, maar ook door restaurants die dinerarrangementen aanbieden en zelfs door partycentra.

Een demo is aan te vragen via Restau.nl. Zij komen dan vrijblijvend op de koffie en leggen het een en ander uit.

Reacties