Redactie
23 mei 2024 08:34
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Drie mogelijkheden voor het runnen van een eigen bedrijf in deeltijd

Er zijn veel mensen die ervan dromen om een eigen bedrijf te runnen, maar veelal denkt men dat het ondernemerschap per definitie gepaard gaat met een overvolle agenda. Je kunt echter een bedrijf ook heel goed in deeltijd runnen, afhankelijk van het type werk dat je gaat uitvoeren. Een belangrijke vraag hierbij is natuurlijk in hoeverre je afhankelijk bent van de inkomsten uit het bedrijf. In deeltijd werken betekent over het algemeen dat je geen volledig inkomen kunt genereren, maar dat wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn.

Zelfstandig coach

Als je goed bent in het motiveren van andere mensen en op die manier een steentje zou willen bijdragen aan de samenleving, kun je overwegen om zelfstandig coach te worden. Je werkt dan over het algemeen op basis van een uurtarief en je kunt zelf bepalen hoeveel klanten je aanneemt. Werk je als ondernemerscoach en ben je goed in je vak, dan kun je in sommige gevallen een uurtarief berekenen dat vele malen hoger ligt dat een gemiddeld uurloon. Op die manier is het zelfs mogelijk om in deeltijd een volledig inkomen bij elkaar te harken. Voor meer informatie over intensive coaching, klik hier en ontdek of dit beroep iets voor jou is.

Tekstschrijver of journalist

Is de Nederlandse taal meer jouw ding? Dan kun je wellicht een tekstbureau beginnen of jezelf als freelance journalist in de markt zetten. Voor het schrijven van teksten bestaan verschillende manieren van werken. Je kunt een tarief per woord afspreken of op basis van een uurtarief werken en je hoeft er vaak niet eens de deur voor uit. Ook perfect om (tijdelijk) te combineren met werken vanuit een ander land! Je opdrachtgevers kunnen mediabedrijven zijn, maar ook zelfstandig ondernemers of particulieren.

Eigenaar B&B

Overal in het land zie je ze opduiken: kleine accommodaties waar mensen kunnen overnachten in combinatie met een ontbijt. Zo’n bed & breakfast is niet heel ingewikkeld op te zetten. Je hebt een geschikte plek nodig waar je zo’n bedrijf mag starten. Wettelijke regels zijn er niet voor, informeer dus bij de gemeente van je keuze of je een vergunning nodig hebt. Je werkzaamheden bestaan uit het schoonhouden van de te verhuren slaapkamer(s), het verzorgen van het ontbijt en natuurlijk de administratieve werkzaamheden, inclusief het stukje marketing dat ervoor gaat zorgen dat gasten jouw bedrijf goed weten te vinden.

Reacties