Sander Wijdemans
28 juli 2022 17:01
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Een perfecte werkomgeving creëer je middels… apparatuur!

We weten allemaal dat een goede werkomgeving een vereiste is voor een goede werksfeer. Of een werkomgeving goed is, is afhankelijk van tal van factoren. Denk hierbij aan het interieur, maar ook zeker aan de internetverbinding, de luchtkwaliteit en bijvoorbeeld de constantheid van de stroom. Als al deze zaken goed geregeld zijn, dan kan men spreken van een perfecte werkomgeving. Gelukkig hoef je anno 2022 niet meer te gokken of deze zaken op de juiste manier geregeld zijn. Er zijn namelijk verschillende vormen van apparatuur die je hierbij kunnen helpen. In deze blog geven we je enkele voorbeelden van deze vormen van apparatuur!

Een perfecte werkomgeving creëer je middels

Internetsnelheid meter

Op veel kantoren is de snelheid van het internet een issue. Over het algemeen kan pas wat aan de issue gedaan worden als men in staat is de snelheid van het internet te meten. Wat voor de een namelijk langzaam internet is, is voor de ander prima internet. Aan de hand van de resultaten van de internet snelheidsmeter kan dan ook gemakkelijk bepaald worden of het internet daadwerkelijk te langzaam is, of dat het een persoonlijke perceptie van een medewerker op het kantoor is.

Luchtkwaliteitsmeters

In een modern kantoor kunnen luchtkwaliteitsmeters eigenlijk niet ontbreken. Het bewustzijn rondom de luchtkwaliteit is de afgelopen jaren namelijk flink gegroeid. Hoe schoner en werkbaarder de lucht op een kantoor is, hoe gezonder deze sfeer ook zal zijn en hoe beter de werksfeer ook zal zijn. De luchtkwaliteitsmeters meten verschillende waarden in de lucht. Denk hierbij aan de schoonheid van de lucht, de hoeveelheid fijnstof in de lucht, de temperatuur in de ruimte en de luchtvochtigheid. Als al deze factoren op de juiste manier zijn ingevuld, zal de werksfeer op kantoor het beste zijn.

Stroomniveaus op kantoor

De meeste apparaten op een kantoor werken op stroom. Om deze op een fatsoenlijke wijze te laten werken dient het stroomniveau op kantoor voldoende en constant te zijn. Het kan hierom verstandig om een oscilloscoop (bv https://www.tme.eu/nl/katalog/oscilloscopen-en-scopemeters_100276/) aan te schaffen. Deze maakt zichtbaar of het stroomniveau constant en sterk genoeg is om een kantoor op te laten draaien. Ben je  op zoek naar een oscilloscoop? Neem dan zeker eens een kijkje op tme.eu!

Reacties