Sander Wijdemans
22 september 2020 08:34
door Sander Wijdemans
Categorie:
Direct Marketing

Een zakelijke printer kiezen: hier moet u op letten

Bent u op zoek naar een nieuwe printer voor zakelijk gebruik? Of u nu een printer voor uw nieuwe thuiskantoor aan wilt schaffen of u merkt dat de printer op de afdeling aan vervanging toe is: u wilt natuurlijk de best mogelijke zakelijke printer kopen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende printermerken en -modellen verkrijgbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voor- en nadelen. Wordt u overweldigd door dit grote aantal printers en alle bijbehorende informatie? Dan kunt u wel wat keuzehulp gebruiken. In deze blog leest u stap voor stap waar u op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe printer.

Inkjetprinter of laserprinter

Het is de eerste keuze die u moet maken voor de aanschaf van een printer: inkjetprinter of laserprinter? Voor zakelijk gebruik is een laserprinter vaak de juiste keuze. Inkjetprinters worden soms gebruikt op kleine kantoren en thuiskantoren. Voor middelgrote en grote kantoren is een laserprinter echter de juiste keuze. Dit type printer wordt vaak gebruikt door bedrijven i.v.m. de productie van zeer scherpe tekstuele documenten. Een ander voordeel is het feit dat laserprinters gebruikmaken van toners. Toners gaan langer mee dan inktcartridges. Hierdoor bespaart u op de afdrukkosten in vergelijking met een inkjetprinter die gebruikmaakt van de relatief duurdere inktcartridges.

Kleuren printer of zwart-wit printer

De volgende keuze heeft te maken met uw gebruik van de printer. Bent u van plan om alleen maar monochrome, tekstuele documenten af te drukken? Dan kunt u alle kleurenprinters van uw lijstje strepen en u richten op de zwart-wit laserprinters. Dit kan aardig schelen in de aanschafkosten. Als u geregeld kleurrijke afbeeldingen of teksten print of de mogelijkheid hiertoe open wilt houden, is het natuurlijk verstandig om voor een kleurenprinter te gaan.

All-in-one printer of minder functies

Een standaard printer kan, zoals de naam al aangeeft, alleen printen. Voor zakelijk gebruik is dit vaak niet genoeg. Uitgebreidere modellen kunnen daarom ook documenten kopiëren en scannen. Deze printers met drie verschillende functies worden dan ook 3-in-1 printers genoemd. Komt u een all-in-one printer tegen? Dan gaat dit soms om een 3-in-1 printer en soms zelfs om een 4-in-1 printer die ook kan faxen. Als u op zoek bent naar de faxfunctie is het dus goed opletten bij de aanschaf van all-in-one modellen: lees de specificaties goed door!

Aantal gebruikers printer

De volgende vraag die u zich moet stellen: hoeveel mensen gaan gebruikmaken van de printer? Op kleine kantoren of afdelingen kunt u uitstekend een kleiner, goedkoper model gebruiken, maar bij een groot aantal gebruikers heeft u groter geschut nodig. In de omschrijving van sommige printers wordt aangegeven of het apparaat geschikt is voor kleine, middelgrote of grote kantoren. Dit helpt u al een eind op weg. Daarnaast kunt u ook kijken naar het afdrukvolume. Dit getal geeft aan hoeveel pagina’s een printer per maand kan verwerken. De connectiviteitsopties van de printer zijn ook van belang voor het aantal gebruikers. Moet een printer aangesloten worden op het Ethernet of kunnen gebruikers verbinding maken via wifi of zelfs mobiele printopdrachten versturen?

Bediening printer

Gaan alle gebruikers makkelijk met apparaten om? De ene printer is de andere niet en dit komt ook naar voren in de bediening. Sommige printers zijn voorzien van een duidelijk bedieningspaneel of zelfs een kleurentouchscreen met alle functies in een overzichtelijk display. Dit is echter niet bij elke printer het geval. U doet er dus goed aan om te bedenken hoe uw medewerkers het liefst werken en welk soort bediening in uw geval het meest gebruiksvriendelijk is. Zo kunnen alle medewerkers gemakkelijk en snel de printer gebruiken.

Handige functies

U heeft nu al een aardig idee van wat u zoekt in een printer. Op dit moment kunt u dan ook naar extra functies gaan kijken, die handig en/of tijdbesparend werken. Wilt u dat de printer voorzien is van een automatische documentinvoer (ADF)? Deze functie zorgt ervoor dat u grote aantallen papier in één keer kunt scannen, kopiëren of scannen i.p.v. de pagina’s handmatig om de beurt in te laden. Een duplex-unit kan ook goed van pas komen, aangezien dubbelzijdig printen niet alleen tijd bespaart maar ook papier en dus geld. Een speciale stille stand is ideaal voor kantoren waar de printer vaak staat te draaien: werk rustig door zonder geluidsoverlast.

De perfecte printer

Door de bovenste punten langs te lopen, kunt u steeds meer printers afstrepen en steeds gerichter zoeken. Zo blijft er een specifieke groep printers over en kunt het ideale model kiezen dat aan al uw wensen voldoet.

Reacties