Sander Wijdemans
28 april 2020 15:33
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Het geheim van een succesvolle website

Websites zijn onmisbaar voor ieder bedrijf. In het tijdperk waar we nu in leven gebeurt vrijwel alles via het internet en is het ook steeds lastiger om iets nieuws te bedenken. Elke ondernemer zou een website moeten hebben, maar het blijkt nog wel eens lastig om ervoor te zorgen dat die website goed bezocht wordt en zorgt voor veel conversie. Hoe doe je dat? Dit zijn een aantal tips die helpen met het succes van jouw website!

Overzichtelijkheid

Niks is zo vervelend als wanneer je op een website terechtkomt en je direct het overzicht kwijt bent. Alles staat overal en je weet niet goed waar je hetgeen wat je zoekt, moet vinden. Een goed duidelijke en overzichtelijke website is dus erg van belang. Geef jouw bezoekers een reden om op je website te blijven. Maak mooie landingspagina’s, zorg voor een rustige maar mooie achtergrond en houd het lettertype goed leesbaar. Maak de inhoud van de website ook niet te druk. Bewegende plaatjes en foto’s kunnen een positief effect hebben, maar zorgen vaak voor een te drukke website wat weer negatief is. Schakel eventueel een expert in, ga op zoek naar webdesign Nederland en kijk naar de mogelijkheden.

Duidelijkheid

Je wil niet een website maken die niet te begrijpen is. Iemand die geen enkel verstand heeft van het onderwerp van jouw bedrijf, moet ook kunnen begrijpen waar jij het over hebt. Gebruik vakjargon maar doe dit met mate. Leg dingen die niet iedereen zal begrijpen uit. Maak het laagdrempelig en zorg ervoor dat mensen niet overweldigd raken. Ook dan zullen mensen de website snel wegklikken. Maak het duidelijk, begrijpelijk en simpel maar behoud toch die professionaliteit.

Vindbaarheid

Een vindbare website is een goed bezochte website. Je kunt adverteren en geld betalen om zo in de eerste resultaten te staan, maar je kunt ook verschillende SEO technieken gebruiken om zo hoger te komen in de lijst met resultaten. Dit kun je zelf doen door belangrijke woorden vaak te herhalen en door intern te linken naar andere pagina’s, maar je kunt het ook uit handen geven en er een expert mee bezig laten gaan. Zoek eens op SEO Nederland en kijk wat verschillende bedrijven jou kunnen bieden. Wellicht is er een bedrijf dat jou goed kan helpen en die er zo voor kan zorgen dat jij omhoog schiet in de zoekresultaten. Dit zal leiden tot meer bezoekers, meer conversie en meer klanten. De dingen waar je als ondernemer naar op zoek bent.

Reacties