Hans van Schip
24 oktober 2013 15:21
door Hans van Schip

Grote banners op Google boven zoekresultaten

Grote banners op Google’s Zoekmachine Resultaten Pagina(SERP) komen er nooit heeft Google beloofd. Komt Google deze belofte inzake grote banners na?

Gisteren vernamen we via SearchengineLand dat Google nu in Amerika namelijk testen uitvoert met het tonen van grote banners boven de resultaten op de zoekpagina. Advertenties met afbeeldingen werden natuurlijk al getoond, maar grote banner advertenties die de halve pagina beslaan zijn toch duidelijk een inbreuk op de belofte die Google jaren geleden deed.

In Amerika toont Google nu een grote banner bij hun zoekresultaten aan sommige gebruikers. Zo blijkt uit de screenshot die getoond wordt.

Grote banners op Google

Voorbeeld van een grote banner ad op Google’s SERP

De grote en paginabrede advertentie is als een grote banner zichtbaar boven de zoekresultaten en gesponsorde zoekresultaten. Deze gesponsorde zoekresultaten zijn natuurlijk hier ook al zichtbaar middels het bekende Adwords. Deze kennen we ook al in een grote aanwezige vorm rechts bovenin de zoekresultatenpagina. Alle mogelijke vormen en posities van zoekresultaten zie je in een mooie mega-SERP van Moz.
De paginabrede banner op Google is natuurlijk van een heel ander formaat en slokt bijna al de helft van de eerste pagina op.

Wordt belofte om geen grote banners op Google te tonen verbroken?

Volgens de reactie van Google aan SearchengineLand niet. Het gaat volgens Google om een klein experiment dat alleen in Amerika draait. Er zou met zo’n 30 adverteerders een experiment uitgevoerd met grote banners op Google. Wat er na een positief resultaat met de test gebeurd wordt niet gezegd.

Nu zijn advertenties op de populaire zoekmachine momenteel de grootste inkomstenbron van Google. Omdat het gebruik en de prijzen van advertenties teruglopen zou het ons niet verbazen als er straks daadwerkelijk grote banners op Google zichtbaar worden, ook bij ons in Nederland en de rest van Europa. Ook bij Google draait het tenslotte om de pegels. We houden jullie op de hoogte.

Wat deze grote banners op Google betekenen voor ZoekmachineMarketing, SEA en SEO, spreekt voor zich natuurlijk. Er zal weer een hoop werk aan de winkel zijn als Google de grote banners inderdaad voor iedereen beschikbaar gaat maken. Als deze gorte banners op Google er hier ook komen, zullen we jullie informeren en adviseren wat te doen en hoe deze toe te passen en te gebruiken.

Reacties