Sander Wijdemans
5 april 2023 10:16
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Het belang van ontspanning

Goed presteren is bijna geen middel meer. Het is een doel op zich geworden voor ondernemers. Wanneer je bezig bent met je bedrijf dan wil je er alles uit halen. Het is dus ook niet vreemd dat je dan het idee hebt dat je zoveel als mogelijk moet doen. Toch is het vooral belangrijk om de juiste balans te vinden. Natuurlijk steek je al je beschikbare tijd in het ondernemen, maar het is ook belangrijk om zo nu en dan goede ontspanning te vinden. Daarbij kijk je naar verschillende zaken.

belang van ontspanning

Een goede nachtrust

De basis van ontspanning leg je in je slaap. Het is belangrijk om een goede mate van nachtrust te krijgen. De slaap is er namelijk om lichaam en geest te kunnen laten herstellen. Een goede manier om de juiste mate van slaap te krijgen is door te zorgen dat je slaapkamer op orde is. Het juiste matras van Boxpring Xpert is daar een belangrijk element in. Matrassen en kussens die comfortabel zijn, maar ook veel steun bieden, zijn precies de elementen die je nodig hebt om te zorgen dat je het meest uit elke nacht slaap haalt. Daar begint het dus mee.

Eten en bewegen

Ontspannen gaat beter wanneer je goed in je vel zit. Daarom is het belangrijk om ook aan je gezondheid te werken. Als je bijvoorbeeld een dagelijks uurtje sporten inplant, dan snijdt het mes aan twee kanten. Aan de ene kant word je fitter zodat je meer aankan. Aan de andere kant kan je ook een uur lang je hoofd lekker leegmaken. Overigens is het belangrijk om ook goed op je eten te letten. Gezond eten en sporten gaan hand in hand, dus zorg dat je dit allemaal op orde hebt om het beste uit jezelf te kunnen halen als ondernemer.

Tijd voor jezelf nemen

Hoewel je graag zou willen, kan je nu eenmaal niet altijd aan het werk zijn. Zo nu en dan moet je ook even iets anders doen. In dat opzicht is het dus ook belangrijk om zo nu en dan wat tijd voor jezelf te nemen. Onderneem een leuk dagje uit. Of ga eens lekker op vakantie. Dit heb je nodig om de batterij weer op te laden en er weer tegenaan te kunnen. Dit komt bijvoorbeeld je productiviteit als geheel ten goede. Wanneer je dus op deze manier ernaar kijkt, dan kan dat je veel meer opleveren.

Einde van de dag

Het is ook belangrijk om te voorkomen dat je meer doet dan je kan op een dag. Het is zaak om een harde grens tussen je werktijd en je vrijetijd te trekken. In de avonduren is er bijvoorbeeld geen tijd meer voor telefoontjes en e-mails. In plaats daarvan is er tijd voor je gezin en een goed boek. Het helpt je om te voorkomen dat je alleen nog maar met werk bezig bent. Je zal in het begin misschien het idee hebben dat je kansen laat liggen. Op de lange termijn zal je echter merken wat dit je oplevert.

Reacties