Sander Wijdemans
30 december 2021 17:36
door Sander Wijdemans
Categorie:
Social Media

In 2022 succesvol verkopen op Etsy: tips en tricks

#Advertorial

Etsy is een handige plek om je zelfgemaakte creaties te verkopen. Het is een wereldwijd platform voor de verkoop en koop van handgemaakte producten. Maar hoe open je een Etsy Shop en hoe verkoop je vervolgens je items? Lees de tips en tricks.

In 2022 succesvol verkopen op Etsy tips en tricks

1.  Gratis account aanmaken

Om je eigengemaakte creaties te verkopen op Etsy, maak je eerst een account aan op Etsy. Dit is gratis. Let op: met een gratis account kun je nog niet je items uploaden en verkopen. Hiervoor moet je een Etsy Shop openen. Zodra je bent geregistreerd, zie je de button Open je Etsy Shop.

2.  Je Etsy Shop openen

Via de knop Open je Etsy shop krijg je een formulier te zien waarop je de voorkeuren voor de shop instelt. Denk aan de taal, maar ook het land van waaruit je verkoopt en de valuta. Ook vraagt Etsy om een korte beschrijving van jezelf waarin je aangeeft of je fulltime of parttime verkoopt.

Let op: de naam van je shop mag uit minimaal 4 en maximaal 20 tekens bestaan. En mocht je in de toekomst je shopnaam willen veranderen, dan kun je later de naam van je shop nog één keer wijzigen.

3.  Producten toevoegen aan je shop

Nu is het tijd om je items in je Etsy shop te zetten. Ga in je shop naar Item toevoegen en je kunt direct foto’s en filmpjes uploaden. Plaats foto’s en filmpjes waarin je item vastgehouden, gedragen of gebruikt wordt. Maak ook meteen een beschrijving en bepaal je prijs. Voor het maken van de beschrijving hoef je alleen maar wat vragen te beantwoorden die je ziet zodra je naar Item toevoegen gaat.

Let op: Vergeet niet om naamlabels en etiketten aan je creaties te bevestigen, voor een extra professionele uitstraling. Dit soort labels zijn ook handig om je kopers informatie te geven over het gebruikt materiaal of voor was- en onderhoudsinstructies.

4.  Prijs bepalen voor je producten op Etsy

De prijs bepalen voor je item kan lastig zijn. Bij het berekenen van je totaalprijs moet je rekening houden met:

  • de kosten voor al het materiaal dat je gebruikt;
  • de tijd die je besteedt aan het maken;
  • kosten die je maakt om het product te verzenden.

Extra tip: Valt je prijs door het berekenen van de tijd en kosten hoger uit dan je verwachtte? En voelt dit wat ongemakkelijk? Onthoud dat je kopers een uniek item zoeken en geen koopje. En jij behoort zelf waarschijnlijk niet tot de groep die jouw product koopt. Kijk hier voor meer tips om je prijs te bepalen. 

5.  Verzending van je pakketten

In de voorkeuren van je Etsy shop geef je aan hoelang je nodig hebt om een pakket te verzenden en met welke postdienst je het verzendt.

Extra tip: plak zelfklevende naamlabels op de envelop of het pakketje. Dit soort naamstickers zijn goed voor je branding en zo ziet de ontvanger meteen van wie het pakketje is.

Tot slot: Wat kost verkopen op Etsy?

Je betaalt 0,20 USD per listing (het item dat je op Etsy zet). Dit is ongeveer € 0.18, maar dat kan variëren omdat de prijs in USD aan je wordt doorberekend. Deze kosten worden altijd rekening gebracht, of je een geplaatste item nu wel of niet verkoopt. Daarnaast betaal je over ieder verkocht item 5% transactiekosten, in de valuta die jij in je webshop gebruikt.

Reacties