Wouter Blom
6 juni 2013 11:26
door Wouter Blom
Categorie:
MKB-nieuws

In 3 stappen Google Shopping inregelen

Wil je Google Shopping voor je webwinkel starten? Doe het snel!

Wil je adverteren met Google Shopping? Zorg dan dat je naast GS ook een AdWords account hebt want vanaf 11 juni 2013 verschijnen de producten uit de Google Merchant Feed niet meer in de gratis zoekresultaten van Google Shopping!

Google laat weten dat de overgang naar het commerciële model voor 11 juni wordt voltooid in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Japan, Italië, Spanje, Brazilië, Australië, Zwitserland en Tsjechië.

Google Shopping instellen in 3 stappen

In 3 stappen Google Shopping instellen:

1. Maak een Google Shopping Account aan

Meld je aan met je Google account bij het Google Merchant Center.

2. Maak een Google Shopping Feed

Dit is het meest tijdrovend. Maak een werkende Google Shopping Merchant feed aan.

Volg de guidelines en specificaties voor de GS feed exact op anders werkt het niet. Het is zaak dat uw webbouwer dit goed voor u inregelt! Dit kost zeker wat tijd. Lees de instructies van Google goed en volg deze op. Het zal vaak wat pogingen kosten om de feed goedgekeurd te krijgen.

3. Maak een Product Listing Ads campagne aan in Google AdWords.

De Product Listing Ad campagne is een speciale campagne die gekoppeld moet worden aan je Google Shopping of Google Merchant account. Voor de duidelijkheid Google Shopping en Google Merchant center zijn 2 termen voor hetzelfde.

Zodra de koppeling met Google Shopping is ingeregeld wordt de Shopping Feed doorgestuurd naar je Google AdWords account.

TIPS voor Google Shopping

– Wil je breed vindbaar zijn met je product listings? Voeg dan relevante zoekwoorden toe waar je producten op gevonden moeten worden.

– Heb je een foutloze Google Shopping feed maar staat de status nog op afgekeurd? Je kan de feed dan opnieuw indienen bij Google. Contacteer Google Shopping dan met je probleem. Zorg wel dat je alles hebt nagelopen en dat de feed correct is na validatie in het Google Merchant Centre.

Google Shopping uitbesteden Stramark Zoekmachine Marketing Bureau

Google Shopping instellen uitbesteden?

Wil je adverteren met Product Listings in Google AdWords maar je wilt dit niet zelf inregelen? Contacteer gerust zoekmachine marketing bureau Stramark. Wij zijn AdWords Certified Partner met AdWords Certified Professionals.

Reacties