Sander Wijdemans
21 november 2019 12:03
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

IT training volgen? Dit zijn jouw opties!

De beste IT trainingen

Informatietechnologie (IT) neemt een steeds belangrijkere plaats in binnen organisaties. Van managers en medewerkers wordt dan ook gevraagd dat zij steeds meer kennis hebben van computers, informatiesystemen en telecommunicatie. Om je positie op de arbeidsmarkt te versterken en om een betere manager of medeweker te zijn, loont het dan ook enorm om een relevante IT training, ook wel ICT training genoemd, te volgen. Door meer kennis over hardware- software en communicatietechnologieën te vergaren, kun je beter en efficiënter werken. Hieronder lichten wij enkele van de meest belangrijke IT trainingen nader toe.

Begin met Office365

Wie veel met computers moet werken en gebruikt maakt van de Office365 omgeving, kan veel baat hebben bij het volgen van een Office365 training. Deze clouddienst van Microsoft bestaat uit een verzameling van internetdiensten, waaronder de bekende tekstverwerker Word en de applicaties Excel, Powerpoint en Outlook. Wanneer binnen de organisatie op de juiste manier gewerkt wordt met Office465 zorgt dit voor meer flexibiliteit, productiviteit en dus een besparing van kosten.

Microsoft Azure trainingen

Gebruik maken van Microsoft Azure omgeving zorgt binnen organisaties voor efficiënt beheer en opslag van programma’s. Hosting en databases kunnen in de cloud geplaatst worden via Azure, wat voor het nodige gebruiksgemak zorgt. Om goed met deze IT oplossing te kunnen werken is het volgen van een training echter noodzakelijk. Veel trainingen worden afgesloten met het verkrijgen van een certificaat. Mooi voor op je cv!

Behaal een Citrix certificaat

We werken allang niet meer allemaal van 09:00 tot 17:00 op een vaste werkplek op kantoor. Het steeds mobieler en flexibeler gaan werken vraagt echter om slimme IT oplossingen. Citrix maakt het mogelijk om overal veilig toegang tot benodigde bestanden en applicaties te kunnen krijgen. Een Citrix training volgen leidt daarom tot het efficiënter beheren van werkplekken. Door gebruik te maken van de oplossingen die Citrix biedt, wordt het bovendien mogelijk dat medewerkers vanaf iedere plek en ieder apparaat veilig toegang hebben tot de werkomgeving.

Overige mogelijkheden

Naast Officie365, Azure en Citrix trainingen zijn er nog veel meer interessante IT trainingen op de markt. Leer bijvoorbeeld alles over de verschillende Windows besturingssystemen of verdiep je in de Microsoft Exchange mailserver. Ook is het mogelijk om je tijdens een training nader te verdiepen in communicatiekanalen zoals SharePoint en Skype. Ten slotte is het ook mogelijk losse specialistische Microsoft trainingen te volgen, bijvoorbeeld met betrekking tot PowerShell en de SQL Server.

Reacties