Sander Wijdemans
2 september 2019 22:37
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Last minute op zakenreis: vijf tips om te besparen

Met een zakenreis wordt in de meeste gevallen een door de werkgever georganiseerde reis bedoeld, die als doel heeft zaken te doen of contacten met zakenpartners te leggen of te onderhouden. Een reis met een puur beroepsmatige inhoud dus. Tegenwoordig krijgt de term ‘zakenreis’ steeds vaker een andere invulling: een bedrijfsvakantie die vooral het team centraal stelt. Een bedrijfsuitje of –vakantie versterkt het saamhorigheidsgevoel, geeft werknemers waardering en zorgt bij iedereen voor hernieuwde energie. Trips naar het buitenland worden steeds populairder. Maar hoe houd je die dan binnen het begrote budget?

zakelijke vakantie last minute

Duitsland

Het land van onze oosterburen staat bol van prachtige steden die voor meerdere dagen een interessant decor kunnen vormen voor een zakenreis. Dankzij de relatief korte afstand bespaar je met een last minute vakantie Duitsland op de reiskosten en heb je ook nog eens keuze in de manier waarop je reist. Boek je goedkope vliegtickets of ga je voor openbaar vervoer? Behalve een keur aan steden heeft Duitsland ook diverse natuurgebieden. Het land staat bekend om zijn wandel- en fietspaden. Is sportieve activiteit iets wat jouw team kan waarderen? Dan is een verblijf in de natuur een leuke optie.

België

Eveneens dichtbij huis zijn de zakenreizen naar België. Ook bij de zuiderburen bestaan er volop mogelijkheden om je bedrijfsvakantie in te vullen. Via VertrekDirect.nl zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheden van een korte last minute vakantie in dit land. In de lente en de vroege herfst zijn meerdaagse uitjes naar één van de Belgische badplaatsen een leuk idee. Ook kun je ervoor kiezen om een gezellige stad zoals Brussel, Gent of -net over de grens – Antwerpen te bezoeken. Bestaat jouw team uit sportievelingen? Kies dan voor een reis naar de Belgische Ardennen. Daarmee is succes zeker gegarandeerd!

Algarve

Op zoek naar een  low-budget bedrijfsvakantie in mediterrane sferen? Plan het uitje dan buiten het hoogseizoen en vertrek in bijvoorbeeld september of oktober naar de Portugese Algarve. In de zuidelijkste regio van Portugal zijn de temperaturen dan nog meer dan aangenaam. Om het financiële plaatje nog aantrekkelijker te maken, huur je in plaats van aparte hotelkamers of appartementen een typisch Portugese quinta. In dergelijke vakantiehuizen, die meestal in een mooie, natuurlijke omgeving liggen, heeft ieder ruimte genoeg voor zichzelf. Vaak zijn quinta’s voorzien van een privézwembad en een ruim uitgeruste keuken. Gezamenlijk koken en eten maakt alles nog gezelliger.

Belgrado

Ben je op zoek naar een tripje met een gunstig prijskaartje en wil je eens iets anders dan al die bekende bestemmingen? Dan kom je al gauw uit bij de Balkan. En die regio is toch verrassend leuk!

Eén van de steden in dit Europese gebied die echt in opkomst is, is de Servische hoofdstad Belgrado. Je kunt er voor een prikkie heerlijk eten. Zeker als je aanschuift in een kafana, een tradtitioneel eetcafé.  Ook het nachtleven in de Servische hoofdstad staat in binnen- en buitenland goed bekend. Het uitgaansleven van de stad wordt tot de wereldwijde top gerekend.

Maastricht

Tot slot willen we toch afsluiten met een bestemming in eigen land. Want al trekt het buitenland meer en meer, binnen onze landsgrenzen is ook meer dan genoeg moois te vinden. Ook bespaar je met een zakenreis of bedrijfsuitje in het binnenland aanzienlijk op de reiskosten. Neem nou eens de Bourgondische stad Maastricht. De Limburgse hoofdstad is zonder twijfel één van de parels onder de Nederlandse steden. Het Vrijthof, de Onze Lieve Vrouwekerk en het gelijknamige plein behoren tot de hoogtepunten. Eventueel combineer je een bezoek aan Maastricht met een uitje naar de kasteelruïne en de grotten van Valkenburg.

Reacties